Wpis z mikrobloga

via Wykop
  • 25
@vateras131: @Scybulko W miarę zadbany więc chyba ma dom i sobie tylko na spacer poszedł, ale będę tamtędy przechodził jeszcze dzisiaj i zobaczę czy dalej będzie się tam kręcił bo słodziak niesamowity ()
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 174
@Reno__Raines: Nie brzydzi mnie to bardziej niż chwytanie wózka w sklepie. Jeśli dla ciebie pogłaskanie kotka na ulicy jest czymś obrzydliwym to wydaje mi się że jesteś w mniejszości.
  • Odpowiedz
Chyba w piętnastej sekundzie kot się oblizał, więc jest przyzwyczajony, że przyjazny człowiek to szansa na żarełko i w sumie tyle od Ciebie chciał :) Ale obserwuj :) Jedno oko chyba wygląda niezdrowo, ale może to tylko tak na filmiku.
  • Odpowiedz
nie wiesz czy ten kot nie ma świerzbu, pcheł czy nawet wścieklizny. Sam widuje lisa przed domem od 2 lat, ale nie mam zwyczaju go głaskać.

@robert-kuzba: świerzb nie przechodzi na ludzi, kocie pchły nie rozmnażają się na ludziach. W skrajnym przypadku by się jedna ugryzła i tyle. Wścieklizna przenosi się przez ślinę i kot musi wykazywać objawy żeby istniało realne zagrożenie zakażeniem. A kot z objawami ma ślinotok plus
  • Odpowiedz
A kot z objawami ma ślinotok plus jest mega płochliwy

@zackson: zanim wystąpią takie objawy może już się zarazić.
Obcych zwierząt się nie tyka. Nie ważne czy to pies, kot, lis czy dziki króliczek.
Sprawnie pominąłeś pasożyty i inne choroby, które przenoszą koty.
  • Odpowiedz