Wpis z mikrobloga

@rancorn: Czekaj czekaj, na co komuś możliwość ewentualnej edukacji wyższej w przyszłości za marne 30% na niezbyt wymagającym teście który można zdać przy okazji, przecież ma 15k subów na jutubie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@rancorn: typ napisał ,,uważam to za marnowanie czasu'' a wcześniej, że ,,jak mi się zachce to sobie zdam. Stać mnie na to finansowo żeby sobie coś takiego zasponsorować, nawet gdybym potrzebował korepetycji''.

No to nie lepiej było pójść na ten egzamin od razu naturalnie razem z rówieśnikami i mieć to z głowy? Czy to nie byłoby najlepsze zoptymalizowanie swojego życia i czasu? Ja wiem, że on jej nigdy nie zrobi
  • Odpowiedz
@Krzysztof93:

Czy to nie byłoby najlepsze zoptymalizowanie swojego życia i czasu?

nie no co ty, lepiej siedziec na p-----e cale dnie na utrzymaniu ojca pisac jakies gownoartykuly na stronie ktorej nikt nie zna wysrywac tweety lechtajace swoje ego oraz odpalac lajwy dla uposledzonych debili, na c--j komu furtka do potencjalnego rozwoju swojego zycia i plan na przyszlosc oraz przebranzowienie sie
  • Odpowiedz
@rancorn: racjonalizacja przygłupa, który nie był w stanie zdać gównoegzaminu na 30%, oczywiście, że ma rację, że matura to ekskrementy, ale to tymbardziej źle o nim świadczy skoro nie był w stanie jej zaliczyć, skoro małpa z długopisem by to napisała.
  • Odpowiedz
@rancorn: sporo osób żyje w swojej bańce i nawet nie wie w czym problem. Pamiętam jak tu chłop po studiach budowlanych płakał że wysłał 300CV i nikt go nie chce, okazało się że mieszka na jakiejś wiosce a nie ma nawet prawka - no to kto go zatrudni jak na powiązanych stanowiskach prawko jest po prostu wymagane?
  • Odpowiedz
@rancorn: generalnie 2 sprawy w tym temacie.
Jak ktoś faktycznie sie rozwija i ogarnia to matura a nawet studia w żaden sposób mu w tym nie przeszkadzają XD
To się nie wyklucza.
Naprawdę ciężko mi sobie wyobrazić żeby ktoś w wieku 19 lat faktycznie był tak zapracowany żeby nie mieć czasu wyrobić papierka który realnie mu pomoże xd. Sam całe studia pracowałem mieszkałem sam i jeszcze biegałem na kursy (i
  • Odpowiedz
że matura to ekskrementy, ale to tymbardziej źle o nim świadczy skoro nie był w stanie jej zaliczyć

@Mlody_pelikan: ja od zawsze uważam, że matura niczego nie weryfikuje, ale jej brak jak najbardziej. Znam trochę osób, które nie poszły/rzuciły studia i radzą sobie lepiej niż dobrze, ale chyba wszyscy mają maturę, bo zdali ją "z rozpędu". Po prostu głupio jest skończyć liceum czy technikum i olać egzamin, który zdałaby małpa.
  • Odpowiedz
@rancorn on nie ogarnia, że by być odbieranym jako specjalista w jakiejś dziedzinie, to wykształcenie, które to umożliwia jest wymagane??

Czyli wielki pan specjalista od gier nawet nie podszedł do matury, bo uznał że mu niepotrzebna?? Chciałbym zobaczyć jego oceny z liceum, jeżeli w ogóle w takowym był i takowe zdał... Mógł przecież siedzieć w 1wszej klasie do 18stki.... ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz