Aktywne Wpisy

plyty_chodnikowe +161
Przyznaj się, bez wstydu o-------ś takiego polskiego burgera a'la budka fast food na dworcu w Kielcach czy innych Gliwicach, co? Miękka bułka z sezamem, przypieczony kotlet z psa, prażona cebulka, musztarda sarepska, kwaśne plastry ogórka, okazyjna sałata, keczupu tortex n------e tyle że wycieka wszystko bokiem...
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
źródło: IMG_0726-825x465@2x
Pobierz
Niuska +2
#jedzenie #dieta #wegetarianizm #gotujzwykopem
Nie jem mięsa, brzydzę się jajkami i ostatnio też żółtym serem, poza tym próbuje ograniczać nabiał, żeby pozbyć się trądziku.
Nie mam żadnej anoreksji, podejrzewam, że to po prostu depresja, ale jej raczej nie wyleczę do śmierci.
Jakieś serki, jogurty pitne są najbardziej przystępną formą i nie stają mi w gardle, nie brzydzą mnie ani smakiem, ani pochodzeniem, ale musiałabym chyba zjeść
Nie jem mięsa, brzydzę się jajkami i ostatnio też żółtym serem, poza tym próbuje ograniczać nabiał, żeby pozbyć się trądziku.
Nie mam żadnej anoreksji, podejrzewam, że to po prostu depresja, ale jej raczej nie wyleczę do śmierci.
Jakieś serki, jogurty pitne są najbardziej przystępną formą i nie stają mi w gardle, nie brzydzą mnie ani smakiem, ani pochodzeniem, ale musiałabym chyba zjeść

1. Gry - wybierz droższy model, bo efekty specjalne w Fortnajcie będą oszałamiające, aż ci szczęka opadnie, a ekstremalnie szybka pamięć RAM przyspieszy garbage collector w Minecrafcie, ciul z tym, że jest 5 mln innych gier
2. Streaming - tak jakby każdy był streamerem, ale mogę sobie wyobrazić, że dzieciaki próbują naśladować youtuberów, tylko nie potrafią przebić się i nikt ich streamów nie ogląda, po czym rezygnują ze streamowania
3. Od niedawna generowanie AI - widocznie coraz więcej osób bawi się w to lokalnie
Pozostałe zastosowania to widocznie niewielka część rynku, niewarta poświęcania uwagi marketingowców. Widać odejście od komputerów wśród zwykłych ludzi, nawet coraz mniej osób ma laptopa, bo do konsumpcji treści wystarczy telefon.
A teraz gry. Spośród 5 mln gier popularne są te, w których:
🏃♂️➡️ jest najwięcej ruchu (utrzymanie uwagi)
✨ jest najwięcej efektów specjalnych
🧠 nie wymagają myślenia (klik klik klik...)
⚔️ zdobywa się różne przedmioty, którymi można się chwalić
📺 są łatwe w odbiorze (proste grafiki, prosta fabuła lub jej brak)
🥊 mają elementy rywalizacji (to dobrze, ale w popularnych grach zdobywanie expa nie rozwija gracza)
🛒 można kupować skórki, postacie, ulepszenia, aby postać miała lepsze wskaźniki
Czyli Minecraft, Fortnite, Roblox, Among Us i podobne idealnie wpisują się w ten trend.
U mnie na wykładach napierdzielali w LoL-a, a w liceum na długiej przerwie w CS-a.
A ile na to marnujemy prądu?
Pozwólcie się nie zgodzić, tzn. handluj z tym.
#gry #przemyslenia #komputer #komputery #gaming
Zdaje mi się, że dużą częścią użytkowników są też projektanci/graficy/inżynierzy z potrzebami do modelowania przestrzennego, wizualizacji, renderingu, meshingu, obliczeń czy coś tam
@SendMeAnAngel: I dopasowałeś to do Minecrafta? Chyba sie tym nigdy nie bawiłeś.
@Schizotypoidal: nie :) to nisza