Wpis z mikrobloga

✨️ Wsparcie dla młodego ojca z szóstką dzieci
Hejka
Rzadko proszę o pomoc ale tym razem zrobię to dla kumpla.
Młody chłopak 28 lat ma na utrzymaniu żonę, teściową oraz szóstkę dzieci.
(Pierwsze urodziło mu się jak miał 15 lat)
Każda pomoc się liczy,paczki mile widziane.
Link
https://www.szlachetnapaczka.pl/wybor-rodziny/rodzina/184407/4226

#szlachetnapaczka #polska #wykopefekt
#debica #zwiazki #dzieci

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Wsparcie dla młodego ojca z szóstką dzieci Ⓘ
Hejka 
Rzadko proszę o...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim nie wiem czemu, ale jakoś przy takich zbiórkach wcale nie włącza mi się syndrom pomocy, wsparcia. Jak można mając mózg decydować się na kolejne dzieci nie zapewniając im godnego bytu? Naprawdę tego nie rozumiem
  • Odpowiedz
Młody chłopak 28 lat ma na utrzymaniu żonę, teściową oraz szóstkę dzieci.

(Pierwsze urodziło mu się jak miał 15 lat)

@mirko_anonim: od 13 dalej nie nauczył się gumy zakładać? 800*6 = 4800 z samego 800+ . Jak go nie stać na utrzymanie swoich dzieciaków to niech nie rucha i nie robi kolejnych.
  • Odpowiedz
@jarekkoval: mam podobne zdanie. Z jakiej racji litować się nad ludźmi którzy nie używają mózgu? Tylko daj i daj, myślenie życzeniowe i wymagania. Chcą lodówkę to niech wezmą na raty a nie łapy wyciągają. To jest patologia a nie rodzina w ciężkim stanie. Pomagając takiemu robactwu tylko utwierdza się ich "że jakoś to będzie". Wiele rodzin jest faktycznie w cięższych sytuacjach, a łap nie wyciągają bo mają jakieś tam resztki
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: w sumie ja tam nie mam żadnych zastrzeżeń oprócz tej teściowej niepracującej, bo "problemy z ręką". Skoro teściowa i tak siedzi w domu to przecież matka dzieci mogłaby pójść do pracy i zyskaliby na tym podwójnie, bo teściowa mogłaby dostawać jeszcze babciowe. Osobiście jednak nie pomogę, bo sam mam czwórkę dzieci i żonę na utrzymaniu.

A z tego kolegi to niezły sigma, jako 15 latek zbałamucić 20 latkę, namówić
  • Odpowiedz
koro teściowa i tak siedzi w domu to przecież matka dzieci mogłaby pójść do pracy i zyskaliby na tym podwójnie, bo teściowa mogłaby dostawać jeszcze babciowe.

@KawaSieNadawa: EEEEE tak nie wolno, poza tym nie zdziwiłoby mnie gdyby jednak pracowała, jaką taka zbiórka ma realną moc weryfikacji dochodów, pewnie wymagają świstka za 3 miesiące od głównego składającego wniosek reszta to na słowo honoru.
  • Odpowiedz
przecież matka dzieci mogłaby pójść do pracy i zyskaliby na tym podwójnie,

@krajzega: nie mierz wszystkich swoją miarą, bo może mieszkają na odludziu, a ona ma upośledzenie intelektualne lub inne zaburzenie przez które nie ogarnia rzeczywistości? Może ma inne choroby i on również? Rzeczywistość często jest dużo bardziej złożona niż nam się wydaje.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja pracuję, radzimy sobie całkiem nieźle. Jestem też złym szefem, wyzyskiwaczem. Znalazłaby się jakaś dobra duszyczka, której nie wiedzie się tak dobrze jak mi i mojej rodzinie i wsparłaby nas? Wiecie zaraz dzieciaki dorosną - trzeba będzie im mieszkania kupić, a po co ze swoich? Jak głupich tu nie brakuje? -> link do zrzutki na dwa apatramenty
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dobra jedno dziecko w wieku 15 lat jeszcze może się zdarzyć, ale kolejne jak masz 19 lat ? Czy w wieku 19 lat już byłeś na tyle ustatkowany i miałeś pracę że postanowiłeś mieć gromadkę dzieci ? Jakim ttrzeba być kretynem żeby nie mieć żadnych możliwości finansowych naprodukować tyle dzieci. Mam nadzieję że nikt wam nic nie wpłąci a jak nie ogarniecie się fiannsowo niech zajmie się tym sąd
  • Odpowiedz