Dzisiaj byłem świadkiem epokowego wydarzenia: na chodniku wzdłuż ulicy Barwnej na Ursynowie dwóch kierowców zaparkowało w sposób UMOŻLIWIAJĄCY przejście pieszym, co widać na zdjęciu. Na co dzień ten chodnik wygląda jak na zdjęciach w komentarzach. Był to także przykład ciekawej logiki. 10 minut później tych dwóch samochodów już nie było, czyli a) parkuję na chwilę - zostawiam miejsce pieszym; b) parkuję na cały dzień albo całą noc - nie zostawiam miejsca pieszym. #konfitura #samochodoza #stopcham #polskiedrogi #warszawa #ursynow
@Szoser: czyli tam, gdzie z drugiej strony jest piękny, szeroki i odgrodzony pasem zieleni chodnik, ale społeczniak nie miał gdzie saneczkować dupskiem, a jego życie bez uprzykrzania innym, nie miało sensu, co nie?
No i jakie ładne kadrowanie, żeby się nie wydało bycie mendą społeczną, tylko że niby wielki bój o chodnik się prowadzi, co nie?
Pieniacz pieni się obficie- "dziś uprzykrzę komuś życie"
@Szoser: ci co parkują całym samochodem na tym podwyższonym parkingu to jakby się przytulili bardziej do żywopłotu czy co to tam jest to by mieli 40cm kostki + krawężnik, żeby wyjść z samochodu, a tak to wychodzą bezpośrednio na jezdnię, trochę niebezpieczne zachowanie ( ͡°͜ʖ͡°)
No i jakie ładne kadrowanie, żeby się nie wydało bycie mendą społeczną, tylko że niby wielki bój o chodnik się prowadzi, co nie?
@tellet: Ja tu kmiocie widzę dwa chodniki, z czego jeden nie nadaje się do użytku, bo mendy społeczne nie potrafią ogarnąć prostej zasady zostawiania przejścia pieszym na - uwaga - chodniku.
@tellet masz rację. W PoRD jest napisane, że jeżeli jest po drugiej stronie chodnik, to jeden należy się kierującym samochodami. I żeby nie parkowali zbyt blisko skrzyżowania, to stawia się barierki. Jak widzisz rowerzystę, który ma po drugiej stronie DDR niż jedzie na pewno myślisz: muszę być cierpliwy, ma rację, dobrze robi...
Na co dzień ten chodnik wygląda jak na zdjęciach w komentarzach.
Był to także przykład ciekawej logiki. 10 minut później tych dwóch samochodów już nie było, czyli
a) parkuję na chwilę - zostawiam miejsce pieszym;
b) parkuję na cały dzień albo całą noc - nie zostawiam miejsca pieszym.
#konfitura #samochodoza #stopcham #polskiedrogi #warszawa #ursynow
źródło: Bez nazwy
Pobierzźródło: xhMksFFDNPFk,co,t
Pobierzźródło: qfowHq0s1W7G,co,t
Pobierzźródło: r6vKAEMfpc9J,co,t
Pobierzźródło: aF9LSeO496Ah,co,t
Pobierz@Bpnn: Ale złośliwie drogowcy ułożyli kierowcom parking na podwyższeniu i ci mogą przy wjeżdżaniu obetrzeć felgę o krawężnik.
Sorry, nie mogłem się powstrzymać żeby to napisać.
@obibokaleksandrowski: To wyjmij sobie szybko, bo pęknie
@Szoser: czyli tam, gdzie z drugiej strony jest piękny, szeroki i odgrodzony pasem zieleni chodnik, ale społeczniak nie miał gdzie saneczkować dupskiem, a jego życie bez uprzykrzania innym, nie miało sensu, co nie?
źródło: 1000007660
Pobierz@tellet: Ja tu kmiocie widzę dwa chodniki, z czego jeden nie nadaje się do użytku, bo mendy społeczne nie potrafią ogarnąć prostej zasady zostawiania przejścia pieszym na - uwaga - chodniku.