Wpis z mikrobloga

Też zauważyliście, że w innych krajach rodzice patrzą żeby ich dzieci i wnuki mieli lepiej niż oni sami i gdy tak jest to się cieszą?

A w Polsce to oni się cieszą jak dzieci mają tak samo c-----o.

Jak przyszła bieda w moim życiu to matka się cieszyła, że też muszę robić na dwa etaty jak ona kiedyś. Albo jak byłem niegrzeczny czy chorowity to zawsze powtarzała mi, że życzy mi takiego samego niedobrego i chrowitego dziecka. I taki schemat widzę też u znajomych. Tam też ziomkowi psuje się auto ciągle, a jego stary się cieszy, bo on kupił poloneza i też mu się ciągle psuł i z domu wychodził wcześniej niż na autobus, żeby w razie jak mu auto nie odpali, żeby mógł iść na autobus. No śmiechów jego starego nie było końca i mówił "widzisz dobrze ci, ja też tak miałem" xD

To na c--j wy se te dzieci robili jak ich nienawidzicie?

#pytanie #przemyslenia #rodzicielstwo #dzieci #niebieskiepaski #rozowepaski #psychologia #polska
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Schwarzfahrer: to c-----e otoczenie. Dla mnie rodzice robili i robią wszystko, bym miał lepiej. A i ja dla swoich dzieci robię wszystko, by miały jeszcze lepiej. Oczywiście w granicach zdrowego rozsądku...
  • Odpowiedz
@Schwarzfahrer: Nawet ta cała religia polaczków robaczków uczy wyraźnie "Nie żyć z drugiemu co tobie nie miłe" ale stare dewoty i wsioki ze wsi oczywiście wiedzą lepiej i robią na odwrót, niż nakazuje ich religia i do tego wycierają sobie mordę papajem i regilijnością, choć nie przestrzegają nauk Wojtyły i nie szanują jego woli, bo papaj wyraźnie mówił, że pomników mają mu nie robić, a co durne polaczki na to?
  • Odpowiedz
@Schwarzfahrer: C-----o masz w domu i c-------h masz znajomych. Moi rodzice może idealni nie są ale tyrali ile mogli żeby dać mi wykształcenie i żebym wyszedł na ludzi.
Mama jednego z moich kolegów chociaż miała jedno ciężko upośledzone dziecko i męża alkoholika, to pracowała po nocach żeby jej synowie mieli lepiej niż ona.
Właśnie taki schemat widzę w polskich rodzinach na każdym kroku bajciarzu.
  • Odpowiedz
@Schwarzfahrer: Faktycznie brzmi to c-----o, ale jestem w stanie w to uwierzyć, bo w moim życiu i otoczeniu przewinęło się parę takich osób. To jest p------e, ale takich osób jest więcej niżby się mogło wydawać. Smutne, że ludzie tak traktują własne dzieci, ale trzeba pamiętać, że nawet w rodzinie Polak Polakowi Polakiem ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Schwarzfahrer: w sumie to nie zauważyłam tego u siebie. Może żyjesz w jakiejś toksycznej rodzinie ? U mnie rodzice zawsze życzyli mi jak najlepiej. Tak z ciekawości żyjesz w mieście czy na wsi?
  • Odpowiedz