Aktywne Wpisy

nervous_breakdown +1033
Ciekawostka: zespół Pectus istnieje tylko po to, aby występować w telewizji śniadaniowej, opowiadać o tym, że są braćmi i że w tym roku na święta będą lepić pierogi
#muzyka #ciekawostki
#muzyka #ciekawostki
źródło: 000LM014IOUC5MT8-C322-F4
Pobierz
Dorciqch +217
źródło: temp_file8589038139457099639
Pobierz

źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzJednak nie zmienia to faktu że majowie byli bardzo zaawansowani jeżeli chodzi o matemtyke i asteonomie.
Nie spałem całą noc i troche nie ogarniam xd
Komentarz usunięty przez moderatora
Przypomnij mi, ile ofiar rocznie skladali Hiszpanie? Bo aztekowie, w zależności od tego kto szacuje, od dziesiątek do nawet setek tysięcy ( ͡º ͜ʖ͡º)
Inni indianie, ale w podobnym temacie
Pisze tu na luzie bo to kurde wykop i napisałem że nie jestem żadnym historykiem, a to ty się spinasz.
Zachowujesz się jak kompletny troglodyta. Nie będę dyskutował z kimś takim. Spinasz się i wyzywasz jakbyś miał jakieś problemy z głową. Bez kitu
Ziomkowi chodziło po prostu o to, że tam gdzie weszli Katolicy, dziwnym trafem była jakaś szansa na przeżycie i to nawet więcej niż minimalna.
Z kolei tam gdzie wpadli z wizytą Protestanci, cóż kończyło się na praktycznie całkowitej eksterminacji ludności (w ten czy inny sposób), a nikły procent kończył w rezerwacie.
Ale rozumiem że przekracza to zdolności pojmowania takiego prymitywa ja ty. I teraz też cię nie obrażam tylko po prostu mówię prawdę :)
Miłego dnia życzę
Takie coś człowiek z Europy mówi XDD
Taki cywilizowany biały człowiek jest, że trzeba było stworzyć termin 'ludobójstwo' i 'zbrodnie przeciw ludzkości' bo zwykle 'wybijanie się na niespotykaną skalę' nie oddaje skali wybijania się 'cywilizowanych'