Aktywne Wpisy

Sonny86 +1139
źródło: scaled_1000024899
Pobierz
klaudia-hadalala +18
Dzisiaj sprzątałem u mamy na strychu. W rogu, za starymi nartami, stała szafa. Ta sama, którą mój ojciec przywiózł na początku lat 90. Nie ruszałem jej od lat. Pamiętałem, że skrywała skarby.
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
źródło: IMG_4156
Pobierz

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: image
PobierzKtóre indiańskie ludy były bardziej zaawansowane w matmie od Europy?
@Mystoo Nie było tak, przestań p-------ć. Gdy Pizarro i Cortez pojawili się w Ameryce, to rzeźnia już tam trwała. Aztekowie składali w ofierze ludzi obcinając im łby i zrzucając ze schodów xd to co Hiszpanie i Portugalczycy zastali w Ameryce daleko odbiegało od naszych definicji cywilizacyjnych, a w oczach ówczesnych ludzi było traktowane jako zezwierzęcenie.
@Mystoo: XD Nie wiem jak to skomentować. W latach pięćdziesiątych matematyka „cywilizacji zachodu” potrafiła już opisać większość nowo odkrywanych zjawisk z zakresu mechaniki kwantowej
Byli tacy sami jak my- też mieli p-----c i wojny we krwi. Tacy są ludzie we wszystkich zakątkach świata, a w europie to akurat było najwięcej wojen w historii...
Czy ty może sugerujesz że gdyby cortez ze swoją świtą się tam nie pojawił to rdzenni amerykanie i tak by się powybijali? No niezła teoria, godna Korwina albo Brauna xDDD