Wpis z mikrobloga

ok, to podaj mi polski filmik youtubowy kogoś, kto spędził pół życia, badając historię Somalii, chętnie sprawdzę.

@kwasnyseagal21: Nie chodzi o Somalię, lecz o Afrykę ogólnie. Każdy kraj tam ma ubogą historię i wyglądającą mniej więcej tak samo: ciągłe wojny plemienne i ludobójstwa.
  • Odpowiedz
@Icouldbeyourmom dlatego tak lubię podcasty i książki Wojciecha Jagielskiego, który w tych krajach sporo czasu spędził, no ale nie zmontuje niestety materiału wideo tak jak Ciekawehistorie, który myślę że świetnie przygotowuje te filmiki, choć seria o Titanicu jak mnie bardziej z pietyzmem przygotowana niż Somalia.
  • Odpowiedz
mialem panne z ekwadoru (jej potomkowie byli rdzennymi mieszkancami ameryki), co to była za dzicz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

to ta w stroju indianki:

@Barte_q przodkowie* ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Traktowanie relacji i zapisków od osób wierzących - bo to on przedstawia - jako autentycznych traktuję jako błąd.

@lycaon_pictus: czyli wygląda na to, że nie przesłuchałeś nagrania i sam fakt wyznawanej religii dyskredytuje Majewskiego, no tak.

Mam nadzieję, że przynajmniej fizyk może być chrześcijaninem
  • Odpowiedz
@saib75:

Indianie, na obu kontynentach, mogli bez problemu pozbyć się białych z Europy. Mogli, ale nie chcieli.

No nie mogli, przeczytaj sobie “Strzelby, zarazki,stal” Jareda Diamonda to nabierzesz innej perspektywy.
  • Odpowiedz