Wpis z mikrobloga

Ej mircy, wprowadzili jakieś nowe przepisy drogowe czy jak? 99% samochodów, jakie dziś mijałem na ekspresówce jechały 80-90, a jadąc przepisowo 120 km/h wyprzedzałem wszystkich? Mandaty wzrosły? Zawsze jadąc przepisowo byłem wyprzedzany przez auta jadące po 130 wzwyż. Co ci rządzący znowu wprowadzili?

#kiciochpyta #motoryzacja #polskiedrogi #heheszki
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aszajdel: no ale jak OP jedzie o wiele szybciej po tej samej drodze no to chyba lodu nie było? he?
za każdym razem jest tak samo, 95 proc. się guzdra, 5 proc. jedzie normalnie,

o takie sytuacje o których mówisz to jakiś promil i wtedy nikt nie pisze o tym w internetach bo samemu jedzie 50 km/g tak jak inni
  • Odpowiedz
@labedziejowski: Przykro mi, ale nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej sytuacji drogowej, w której 99% kierowców jedzie 90 zamiast 120 na drodze ekspresowej. Albo pomyliłeś drogi i to była krajówka albo nawet teren zabudowany albo jako jedyny nie zauważyłeś, że cała droga jest oblodzona i jakoś na farcie przelecialeś, albo zapomniałeś tagu #ets2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kptDoopa: jak białe ulice to przecież standard taka jazda,
większość prawy pas i się guzdra, lewy pas jedzie normalnie

no ja to nawet nie pamiętam innej jazdy po białej drodze dwupasmowej, zawsze tak to wygląda
  • Odpowiedz
@SpalaczBenzyny na S17 dzisiaj większość jechała 40-50, nieliczni lewym 60-70. Sam widziałem jednego co pojechał trochę szybciej i skończyło się na barierce i trzech obrotach. Do tego minąłem z 5 unieruchomionych aut na poboczech.
Jak przy lekkim zwalnianiu z 40 włącza ci się ABS na nowych zimówkach to naprawdę nie warto szarżować. W taką pogodę nawet karetka i pomoc drogowa nie dotrze zbyt szybko, nie ma co ryzykować.
  • Odpowiedz
@szybki-bill1 mokro, blisko zera. Ludzie są ostrożni.
Jestem wariatem drogowym (o ile jestem sam na drodze), ale potrafię zrozumieć, że zwykli użytkownicy samochodów są bardziej ostrożni niż trzeba..
  • Odpowiedz
@labedziejowski:

słabą masz wyobraźnię lub mało doświadczenia w jeździe po polskich drogach

90 na godzinę na ekspresówkach jadą tiry i z 10% osobówek. Przed godziną skończyłem 500+km z zachodu na wschód i nigdzie nie zaobserwowałem tych bzdur jakie piszesz, ani na S8 ani na S4. Na A4 też nie, od razu mówię. Nie potrzeba sobie niczego „wyobrażać”.
  • Odpowiedz
jak białe ulice to przecież standard taka jazda,

większość prawy pas i się guzdra, lewy pas jedzie normalnie

@SpalaczBenzyny: No właśnie dlatego piszę, że sobie nie wyobrażam takich sytuacji, bo to nie prawda xD czy śnieg i oblodzone czy słoneczko, większość jedzie normalnie. Nie wiem gdzie wy mieszkacie, chyba w okolicach dla p--d, skoro takie macie obrazki na drogach xDD
  • Odpowiedz