Ej mircy, wprowadzili jakieś nowe przepisy drogowe czy jak? 99% samochodów, jakie dziś mijałem na ekspresówce jechały 80-90, a jadąc przepisowo 120 km/h wyprzedzałem wszystkich? Mandaty wzrosły? Zawsze jadąc przepisowo byłem wyprzedzany przez auta jadące po 130 wzwyż. Co ci rządzący znowu wprowadzili?
@SpalaczBenzyny rok temu na zimówkach 50km/h i z 200 metrów droga ślizgania bo o hamowaniu nie było mowy. Więc co Ty tam wiesz. Przy lodzie na drodze i najlepsze opony nie pomogą
@aszajdel: no ale jak OP jedzie o wiele szybciej po tej samej drodze no to chyba lodu nie było? he? za każdym razem jest tak samo, 95 proc. się guzdra, 5 proc. jedzie normalnie,
o takie sytuacje o których mówisz to jakiś promil i wtedy nikt nie pisze o tym w internetach bo samemu jedzie 50 km/g tak jak inni
@labedziejowski: Przykro mi, ale nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej sytuacji drogowej, w której 99% kierowców jedzie 90 zamiast 120 na drodze ekspresowej. Albo pomyliłeś drogi i to była krajówka albo nawet teren zabudowany albo jako jedyny nie zauważyłeś, że cała droga jest oblodzona i jakoś na farcie przelecialeś, albo zapomniałeś tagu #ets2 ( ͡°͜ʖ͡°)
@SpalaczBenzyny na S17 dzisiaj większość jechała 40-50, nieliczni lewym 60-70. Sam widziałem jednego co pojechał trochę szybciej i skończyło się na barierce i trzech obrotach. Do tego minąłem z 5 unieruchomionych aut na poboczech. Jak przy lekkim zwalnianiu z 40 włącza ci się ABS na nowych zimówkach to naprawdę nie warto szarżować. W taką pogodę nawet karetka i pomoc drogowa nie dotrze zbyt szybko, nie ma co ryzykować.
@szybki-bill1 mokro, blisko zera. Ludzie są ostrożni. Jestem wariatem drogowym (o ile jestem sam na drodze), ale potrafię zrozumieć, że zwykli użytkownicy samochodów są bardziej ostrożni niż trzeba..
słabą masz wyobraźnię lub mało doświadczenia w jeździe po polskich drogach
90 na godzinę na ekspresówkach jadą tiry i z 10% osobówek. Przed godziną skończyłem 500+km z zachodu na wschód i nigdzie nie zaobserwowałem tych bzdur jakie piszesz, ani na S8 ani na S4. Na A4 też nie, od razu mówię. Nie potrzeba sobie niczego „wyobrażać”.
większość prawy pas i się guzdra, lewy pas jedzie normalnie
@SpalaczBenzyny: No właśnie dlatego piszę, że sobie nie wyobrażam takich sytuacji, bo to nie prawda xD czy śnieg i oblodzone czy słoneczko, większość jedzie normalnie. Nie wiem gdzie wy mieszkacie, chyba w okolicach dla p--d, skoro takie macie obrazki na drogach xDD
#kiciochpyta #motoryzacja #polskiedrogi #heheszki
Komentarz usunięty przez moderatora
(✌ ゚ ∀ ゚)☞
za każdym razem jest tak samo, 95 proc. się guzdra, 5 proc. jedzie normalnie,
o takie sytuacje o których mówisz to jakiś promil i wtedy nikt nie pisze o tym w internetach bo samemu jedzie 50 km/g tak jak inni
większość prawy pas i się guzdra, lewy pas jedzie normalnie
no ja to nawet nie pamiętam innej jazdy po białej drodze dwupasmowej, zawsze tak to wygląda
@przeciwko78: racjonalna reakcja w dodatnich temperaturach?
Jak przy lekkim zwalnianiu z 40 włącza ci się ABS na nowych zimówkach to naprawdę nie warto szarżować. W taką pogodę nawet karetka i pomoc drogowa nie dotrze zbyt szybko, nie ma co ryzykować.
Jestem wariatem drogowym (o ile jestem sam na drodze), ale potrafię zrozumieć, że zwykli użytkownicy samochodów są bardziej ostrożni niż trzeba..
90 na godzinę na ekspresówkach jadą tiry i z 10% osobówek. Przed godziną skończyłem 500+km z zachodu na wschód i nigdzie nie zaobserwowałem tych bzdur jakie piszesz, ani na S8 ani na S4. Na A4 też nie, od razu mówię. Nie potrzeba sobie niczego „wyobrażać”.
źródło: image
Pobierz@SpalaczBenzyny: No właśnie dlatego piszę, że sobie nie wyobrażam takich sytuacji, bo to nie prawda xD czy śnieg i oblodzone czy słoneczko, większość jedzie normalnie. Nie wiem gdzie wy mieszkacie, chyba w okolicach dla p--d, skoro takie macie obrazki na drogach xDD