Wpis z mikrobloga

Uwielbiam takie wpisy (wrzucam to tutaj bo autor dał mi kiedyś bloka), tak bmw e39 zwłaszcza jak na swoje czasy było zajebistym autem. Natomiast w 2025 roku pisanie na serio, że to jest najlepszy samochodów jaki wyprodukowano to czysta ignorancja albo debilizm spowodowane tym, że nie jechało się żadnym nowszym bmw albo ogólnie samochodem i nie ma innego wytłumaczenia. #bmw #motoryzacja #samochody #polskiedrogi
Cztero0404 - Uwielbiam takie wpisy (wrzucam to tutaj bo autor dał mi kiedyś bloka), t...

źródło: Opera Zrzut ekranu_2025-11-23_020328_wykop.pl

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cztero0404: w ogóle mówienie że jakikolwiek 20-30 letni normalny samochód jest lepszy, to pieprzenie. Samochód służy do przemieszczania się,.im nowszy,.tym jedy wygodniejszy przy spełnianiu tej funkcji. Tu nie ma nawet o czym dyskutować
  • Odpowiedz
  • 0
no tak, a zegarki służą do mierzenia czasu. Im dokładniejszy tym lepszy, po prostu. Ja to lubie żeby samochód miał jakiś styl

@kuite22: Sorry, ale to jest głupie p!d0(L)n!e jakieś. Bmw obecnie produkuje jedne z najładniejszych kombi w historii na przykład, wcześniej typowe kombi wyglądało jak jakiś karawan z kanciastą budą albo było brzydkie po prostu.
  • Odpowiedz
@kuite22: "styl" to pojęcie subiektywne. Jeśli mowa o hobby, aucie na weekendy itp to ok. Ale prawie zawsze mówią to ludzie, którzy wydali całe pieniądze na auto i po prostu go potrzebują
Nie wmowisz mi, że nowe auto nie jest wygodniejsze w takiej funkcji
  • Odpowiedz
  • 1

@PiotrFr: Oczywiście, że nowsze auto jest wygodniejsze a ten kto twierdzi inaczej znaczy, że nim nie jechał. Wejdź sobie nawet na stronę bmw i zobacz jakie ma wyposażenie obecna seria 5 w podstawie a jakie miało e39 po wszystkich dopłatach o modelu jazdy i podobnych rzeczach nawet już nie pisząc xD
  • Odpowiedz
@PiotrFr:

w ogóle mówienie że jakikolwiek 20-30 letni normalny samochód jest lepszy, to pieprzenie. Samochód służy do przemieszczania się,.im nowszy,.tym jedy wygodniejszy przy spełnianiu tej funkcji. Tu nie ma nawet o czym dyskutować

Zależy jakie kategorie brać pod uwagę. Bo na przykład mnie osobiście nawalenie bajerów zupełnie nie robi różnicy, bo mi na nich nie zależy, a nowoczesne samochody mnie drażnią nadopiekuńczością i nieustannym brzęczeniem, pikaniem i strofowaniem.

Jeśli brać
  • Odpowiedz
@kasztan00:

nowoczesne samochody mnie drażnią nadopiekuńczością i nieustannym brzęczeniem, pikaniem i strofowaniem.

Poza Hyundai/Kia nigdzie czegoś takiego nie doświadczyłem.
Dupowóz musi być jak sprzęt AGD. Kupując coś do kuchni najlepiej chcesz żeby samo robiło, samo się czyściło i jeszcze dało się włączyć z telefonu.
  • Odpowiedz
@PiotrFr:

Poza Hyundai/Kia nigdzie czegoś takiego nie doświadczyłem.

Ja owszem. Rozpoznawanie znaków do d--y, ciągle się myli i oczywiście piszczy, bo jedziesz 120 na autostradzie, a system odczytał 70 na drodze biegnącej równolegle do autostrady. Omijasz zwłoki lisa na drodze, auto brzęczy, bo wyjechałeś za linię i do tego szarpie kierownicą. Doganiasz kogoś przed sobą - alarm, bo jesteś za blisko. Zmęczenie kierowcy to już w ogóle odpały do kwadratu, bo
  • Odpowiedz
@kasztan00:

Ja owszem. Rozpoznawanie znaków do d--y, ciągle się myli i oczywiście piszczy, bo jedziesz 120 na autostradzie, a system odczytał 70 na drodze biegnącej równolegle do autostrady.

To nie wiem, może specyfika i problem oznakowania w danym
  • Odpowiedz

@PiotrFr: nawet nie próboje, zapewne jest wygodniejsze. Czy to znaczy lepsze? No wygląda, że to też kwestia subiektywna. Ja wole bmw z lat 2000 niż te nowe, po prostu. I nie jest to kwestia finansów :D
  • Odpowiedz
a potrafisz to jakoś uzasadnić?

@PiotrFr: tak

Najlepiej mi się nim jeździło, bardzo dużo miejsca w środku, bardzo wygodne, siadając w golfie czujesz się jak w łonie matki przed narodzianmi, ciepło bezpiecznie wygodnie.
Wszystko tak jak powinno być, ergonomiczny. Zaprojektowany z myślą o użytowniku i że użytkownik będzie coś grzebał, wspaniałe silniki np 1.8 RP, wspaniałe skrzynie, dobre ratio, szybki, mocny, ładny, Lancia Delta integrale wzrowała się na golfie, polonez też wzorował się
  • Odpowiedz
@PiotrFr:

A czym jeździsz na codzień?

Obecnie Punto Abarth + Maserati Granturismo. Było Suzuki Swift (2020) i Giulia (2016). Akurat Suzuki było wyjątkowo nieupierdliwe pod względem przeszkadzaczy, ale to chyba wyjątek od
  • Odpowiedz
@r5678:

Ej kolego, Golf dwójka to był przestarzały hebel już w momencie wejścia na rynek, a ty się zachwycasz tym pudłem, jakby to był jakiś ósmy cud świata. Nie był.

Lancia Delta integrale wzrowała się na
  • Odpowiedz
im nowszy,.tym jedy wygodniejszy przy spełnianiu tej funkcji.

@PiotrFr: no jednak trochę, jest. Peak motoryzacji już był, później wszedł downsizing i eko terror ¯\(ツ)/¯ Jakby tego nie było to strach pomyśleć jakie osiągi i trwałość miałby zwykły 3 litrowy turbo diesel lub benzyna.
  • Odpowiedz
@r5678: to wszystko można powiedzieć o wielu autach, więc ten golf niczym się nie wyróżnia.
Zresztą z większością tych argumentów można polemizować. Twoje pierwsze auto?
  • Odpowiedz