Wpis z mikrobloga

Uwielbiam takie wpisy (wrzucam to tutaj bo autor dał mi kiedyś bloka), tak bmw e39 zwłaszcza jak na swoje czasy było zajebistym autem. Natomiast w 2025 roku pisanie na serio, że to jest najlepszy samochodów jaki wyprodukowano to czysta ignorancja albo debilizm spowodowane tym, że nie jechało się żadnym nowszym bmw albo ogólnie samochodem i nie ma innego wytłumaczenia. #bmw #motoryzacja #samochody #polskiedrogi
Cztero0404 - Uwielbiam takie wpisy (wrzucam to tutaj bo autor dał mi kiedyś bloka), t...

źródło: Opera Zrzut ekranu_2025-11-23_020328_wykop.pl

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
no jednak trochę, jest. Peak motoryzacji już był

@__MadCat Nie, absolutnie. Rozwój technologii także tej w motoryzacji szybszy niż kiedykolwiek obserwujemy tak naprawdę od jakichś 10-15 lat gdzie te samochody zaczęły się diametralnie zmieniać i 15 lat temu elektryki na przyklad to byla jakaś ciekawostka co najwyżej.
  • Odpowiedz
wersje z abs nie miały serwa, tylko elektryczny układ hamulcowy, teves bodaj się nazywał

@r5678:

Gościu, ale Teves to było g---o, a nie układ hamulcowy i nie było to żadne rewolucyjne rozwiązanie w Golfie, (które potem "Mercedes zaczął stosować po 2000 roku"), tylko powszechnie stosowana technologia w mnóstwie aut. Zresztą Mercedes miał elektronicznie sterowany ABS od Boscha już w W116 od 1978 roku, miałem coś podobnego w Prelude z 1984.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: E39 już mają napchane sporo elektroniki i po latach jak to zacznie padać to nie idzie z tym dojść do ładu.
Ogólnie te stare BMW jak E46,E39 itp często ledwo się trzymają i ludzie potrafią w to władować w ciul kasy jak coś padnie.
Chyba Passat B5 w 1.9TDI jest lepszy mimo słabego zawieszenia.
  • Odpowiedz