Wpis z mikrobloga

✨️ Jakie SUV-y warto rozważyć?
zamierzam kupić SUV, rocznik 2017-2020, na oku póki co modele 3 aut

1. Volvo XC 60 T6
2. Mazda CX5
3. BMW X3

polecicie coś innego lub wypowiecie się odnośnie tych powyżej, jaki silnik, moc, czego unikać itp?

#mazda #volvo #bmw #samochody #motoryzacja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W tej kategorii wielkosci moge z czystym sumieniem polecic Tiguana MK2. Mam od nowości, 2019r, manual, 1.5 TSI. Juz nalatalismy razem 145 000 km, bez zadnych przykrych przygód. Te 150 KM wystarczy do żwawego poruszania, choć czasami żałuję, że nie wziąłem 2.0 TSI. No i wersja All Space koniecznie, jak planujesz przewozic sporo gratów. Co do spalania, to średnie mam w okolicy 6,5 - 7 l. Jedyny mankament to estetyka - raczej
  • Odpowiedz
@Cyborg_Franky: 1.5 w takiej budzie, oszalałeś. W ogóle tsi to się sypią. Pewnie dsg, na tfu sypią się. Allspace? Nieforemna kpina.
Tak, mam taki samochód i jestem mega zadowolony ;)

@mirko_anonim do czego Ci ten samochód? Miasto ? Trasa? Rodzinnie?.
1. Te roczniki podobno są felerne. Wujek miał, sprzedał niesprawny.
2. Poprawny, ok.
3. Ha tfu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim dokjładnie jak kolega @sberatel pisze, chcesz praktyczne auto? Bierz vana/minivana.

Chcesz auto praktyczności SUV? Bierz kombiaka.

Lubisz w dupe? Jeździj rowerem.

Ostatnio sprzedałem swoją X5 7 osobową (najgorszy zakup w życiu) i kupiłem Mercedes viano, ten sam rozmiar - milion razy bardziej praktyczne.
  • Odpowiedz
@sorek na co zwracałeś uwagę przy zakupie viano? Jakiś konkretny, preferowany silnik? Sobie zerknąłem i w sumie fajny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bagi1: mam dwa, jedno w Polsce, oba 8 osobowe.

Najważniejsze to silnik, 2.2l jest dobry i pancerny, ale ten w UK to mam 3.7l V6 benzynka M112 (ostatni produkowany w 2008 roku) te późniejsze mają większe problemy ale nadal są dość dobre.

Ogólnie najgorsze w Merolach to rdza, o reszte się nie trzeba martwić bo to dość pancerne konstrukcje, jest sporo pierdół szczególnie w środku że może coś nie działać, ale to
  • Odpowiedz