Wpis z mikrobloga

@thorgoth bo te głupki myślą stadnie - dlatego. Poza tym takie niuanse, jak to że wewnątrz jednego narodu (nie polskiego) są różni ludzie o różnych poglądach, to już wykracza poza ich zdolności poznawcze.
Dla Polaka katolika za granicą żyją smoki ¯_(ツ)_/¯

• Odpowiedz
@thorgoth: a no to że jako że trwa wojna i obywatele wszystkich stron, oraz wszyscy przybywający z tamtego kierunku powinni być internowani, dopóki nie mamy wystarczającej pewności że to nie jest agentura. Czy tak było po wybuchu wojny? Czy tak jest teraz? Czemu przejścia graniczne wciąż działają?
  • Odpowiedz
@8kiwi W 2022 roku przez granicę w kilka tygodni przeszły miliony ludzi uciekających przed wojną, to był najszybszy ruch migracyjny w Europie od II wojny światowej. Żadne obozy internowania nie byłyby w stanie tego obsłużyć. Polska musiała działać natychmiast, bo inaczej mielibyśmy katastrofę humanitarną dosłownie na przejściach granicznych
  • Odpowiedz
@Badmanek: wklej mi mapę Ukrainy twojego wyboru gdzie przebiega linia frontu i jak w tak krótkim czasie ludzie zza linii frontu dostali się do polskiej granicy. Czemu nie mogli być ewakuowani w głąb własnego kraju? Czy konflikt na Ukrainie nie trwa od 2014?
  • Odpowiedz
@Badmanek: ja nie pytałem co ich motywowało tylko gdzie przebiega granica frontu i jak tak szybko się tu dostali? Ale widzę że wolisz sobie sam ze sobą pogadać.
  • Odpowiedz