Wpis z mikrobloga

@whos_your_daddy_snakegirl To zrób, ala kapusta zasmażana. Boczek smażysz na skwarki, dodajesz cebulę i dalej smażysz, aż się lekko zarumieni. Potem dosłownie na moment kminek i na koniec drobno posiekana lub grubo zmielona kapusta kiszona i jak masz to troszkę grzybów. Mieszasz intensywnie i smażysz dalej dopóki kapusta lekko nie zmieni koloru. Smażyć najlepiej na smalcu jeśli boczek nie był bardzo tłusty. Jak schodzisz farsz to powinien dzięki niemu dobrze się kólkowac.
  • Odpowiedz
Co oprócz kapusty i cebuli do farszu można dodać? Bo grzyby to wiem....


@whos_your_daddy_snakegirl:
Jeszcze co do farszu z kapusty i grzybów, to można dodać trochę startego surowego ziemniaka i wtedy farsz sie sklei trochę i nie wyleci Ci surowka z pieroga xD

Czasami chyba lepiej nie kombinować z klasycznymi smakami i ich nieulepszać.
Vegeta sobie dosyp albo zrob modne palone masełko z cebulą do polania.
  • Odpowiedz