Wpis z mikrobloga

@klawiszs: Jestem za. Każdy członek konfederacji z własnej kieszeni będzie pokrywał odszkodowania materialne i finansowe dla poszkodowanych ludzi nawet do końca życia.
  • Odpowiedz
  • 1
Każdy członek konfederacji z własnej kieszeni będzie pokrywał odszkodowania materialne i finansowe dla poszkodowanych ludzi nawet do końca życia.

@Jariii: zrzutka.pl nie wyrobi.
  • Odpowiedz
ale vifoniarz

@walciak: Właśnie. Jak to jest, że jeśli ktoś wygląda w ten sposób po stronie konfederacji to już się z niego nie śmieją i nie piszą, że wygląda jak Oskarek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Główne przyczyny wprowadzenia tego zakazu (regulowanego w Polsce przez Ustawę o bezpieczeństwie imprez masowych) to:

1. Zagrożenie pożarowe: Race i flary emitują bardzo wysoką temperaturę i iskry, co stwarza duże ryzyko zaprószenia ognia, zwłaszcza w tłumie, gdzie ogień może się szybko rozprzestrzenić.

2. Ryzyko obrażeń ciała:

-Gorące
  • Odpowiedz
@klawiszs: problem dzietności - co ludzie mają rodzić dzieci na rozkaz? problem mieszkaniowy - czyli co wolny rynek jest tak zajebisty że musimy go ograniczyć w tym aspekcie?
  • Odpowiedz
  • 2
problem dzietności - co ludzie mają rodzić dzieci na rozkaz?

@8kiwi: to jest marzeniem konfederosji.

czyli co wolny rynek jest tak zajebisty że musimy go ograniczyć w tym aspekcie?

@8kiwi: tak.
  • Odpowiedz
@klawiszs: wiem że będę tego żałował, ale zapytam - jak twoim zdaniem można rozwiązać tę dwa wyzwania które wymieniłeś tj. problem dzietności, problemy mieszkaniowe
  • Odpowiedz
@klawiszs: ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Zastanawiasz się jak kibice wnoszą race na stadion. Otóż już mowie. Jadę kiedyś na mecz, parkuje sobie na parkingu pod stadionem, patrze, a tu grupka łysych sebixów wypina tyłki, a inni ładują tam ogromne ilości rac. Większość z nich była solidnie przecwelona w wiezieniu wiec poważne
  • Odpowiedz
  • 1
wiem że będę tego żałował, ale zapytam - jak twoim zdaniem można rozwiązać tę dwa wyzwania które wymieniłeś tj. problem dzietności, problemy mieszkaniowe

@8kiwi: nie chce mi się rozpisywać, więc rzucę ogólnikami. Dzietność to ogólny problem zachodu, więc magicznie się tego nie da rozwiązać, ale jest masa czynników, dla których ludzie nie decydują się na dzieci i chociaż część jest do ogarnięcia przez państwo. Legalna aborcja, finansowanie pełnych badań prenatalnych,
  • Odpowiedz
@klawiszs: mam nadzieję że prezydent zawetuje, bo wniesienie w dupie całej oprawy stadionowej to taki rytuał przejścia dla ludzi z jego środowiska.
  • Odpowiedz
@klawiszs:

dowolne stosowanie środków pirotechnicznych przez uczestników w nieokreślonym tłumie ludzi-

nie no, co może pójść nie tak?
jacy to są k---a debile bez wyobraźni, to brak
  • Odpowiedz