Aktywne Wpisy

KingaM +1
Ej, a kiedy myjecie tyłek, to jak głęboko wsuwacie (namydlony) palec? Pytanie do facetów, ofc. #pytaniedoeksperta

fsfdjf +23
zimno, śnieżnie i fajnie, ale niektóre kasztany nie odśnieżają przed domami i trzeba się przedzierać przez zaspy śniegu jak na sybirze jakim
źródło: image_picker_75E0C8FE-53FA-479A-9834-DB819599DD89-14796-000018D21BE906E3
Pobierz

pozdrowienia dla chłopskorozumowca @chudykbr
#samochodoza #uprzejmiedonosze #konfitura
źródło: zniszczony chodnik
PobierzWybierzcie odbior osobisty w magazynie albo w firmie - dostawczaków w miastaxh nie będzie, chodniki będą puste przez te dodatkowe 10 minut i wszysxy będą szczęśliwi.
Momentalnie by sie problem skonczyl, bo firma napedzana zyskiem z kar szarpala by jak rekiny.
I miasto by zarobilo i biznes.
No ale regulacje, sracje i chodniki, trawniki, etc dalej beda rozjezdzane.
@Stgx: ale dlaczego, co ma jedno do drugiego? Chcę paczki i nie chcę dostawczaków na chodnikach, nie ma tu żadnej sprzeczności
@Stgx: chodniki mogą być puste i bez tego
Ja rozumiem ze jakiś parametr musi być który oddziela lekkie auta od ciężkich, ale nie wierze że auto 2.5t DMC nie zniszczy chodnika a 3t już zniszczy.
@Krupier nie ważne iloma kołami. Już chyba ważniejsze jest właśnie koło. cw samochodzie. Moje stare auto ma 2300 DMC i ma
Nie ma znaczenia, jeśli nie na zakazu zatrzymywania się i jest szerszy chodnik to można wjechać nawet całym autem jeśli zostanie 1.5m dla pieszych. Pusty Bus wazy 1.7-2.2t, + ładunek 1-1.8t ale wątpię żeby kurier wykorzystywał połowę
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/prawo-o-ruchu-drogowym-16798732/art-47
@zibizz1: To uwierz. Materiały budowlane mają swoją wytrzymałość. To tak jak strop. Możesz wstawić do pokoju dajmy na to 5t, bo taka jest wytrzymałość krytyczna. Wstawisz 5,5 t i strop zacznie pękać albo od razu się zarwie.
Jak robią chodniki? Byle jak. Jeden
źródło: temp_file774087679288543936
Pobierzźródło: temp_file4957554524818936943
Pobierz@czerwony_kmer: no to k---a lepiej doczytaj przepisy XDDDDDDDDDD
@mleko3-2procent: dla elektryków jest 4250kg
@Kapitan_Pudenda Proszę o przedstawienie rzekomego przepisu.
@czerwony_kmer: https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/prawo-o-ruchu-drogowym-16798732/art-45
Teraz dowiedz się kiedy jesteś uczestnikiem ruchu drogowego, a kiedy nie jesteś. Ja p------e, serio trzeba ci kodeks drogowy tlumaczyc?