Wpis z mikrobloga

Dlaczego parkowanie pojazdów o DMC > 2,5 t jest nielegalne w polsce. Doskonały przykład widoczny na zdjęciu. Nowy chodnik już zniszczony przez dostawcę. On dostanie co najwyżej 100 zł mandatu, a naprawa chodnika wyniesie przynajmniej kilka tysięcy. Oczywiście go zgłosiłem, ale na odpowiedź SM jeszcze trochę poczekam.

pozdrowienia dla chłopskorozumowca @chudykbr

#samochodoza #uprzejmiedonosze #konfitura
czerwony_kmer - Dlaczego parkowanie pojazdów o DMC > 2,5 t jest nielegalne w polsce. ...

źródło: zniszczony chodnik

Pobierz
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czerwony_kmer @pasta_alla_carbonara czyli przepis na zasadzie że nie ma zakazu srania do paczkomatu. Patrząc w telefon ograniczasz swoją widoczność więc stwarzasz zagrożenie dla siebie i innych ale wiem że tutaj liczy się tylko to co na papierze więc tak- macie rację. Napiszcie teraz że nie stwarzacie zagrożenia bo telefon macie przymocowany i nagrywa niezależnie czy coś takiego xD
  • Odpowiedz
@chudykbr: matko bosko, co Ty za glupoty piszesz to ja nawet nie.

Art 14 pkt 8 mowi wyraznie:

korzystania z telefonu lub innego urządzenia elektronicznego podczas wchodzenia lub przechodzenia przez jezdnię, drogę dla rowerów lub torowisko, w tym również podczas wchodzenia lub przechodzenia przez przejście dla pieszych - w sposób, który prowadzi do ograniczenia możliwości obserwacji sytuacji na jezdni, drodze dla rowerów, torowisku lub przejściu dla
  • Odpowiedz
obserwacja otoczenia i robienie zdjęcia

@pasta_alla_carbonara: Panie sędzio coś Pan źle interpretuje. Jak już się czepiamy to robienie zdjęcia wymaga skupienia na danym punkcie obserwacyjnym który chcemy sfotografować. Gapienie w telefon również bez słuchawek, natomiast same słuchawki już odpadają.

Jak już prostujemy to poprawnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@czerwony_kmer najlepsze jest to, że mógł się zatrzymać na jezdni (tak dzbany, na jezdni w dużej ilości przypadków można parkować) i nic by mu nie groziło. Tytani intelektu.
  • Odpowiedz