Wpis z mikrobloga

@ZydowskiPianista nie istnieją ludzie którzy mają czas by sobie jedzenie w domu przygotować?.Czyli 100% populacji jedzie na gównianych dietach pudełkowych tak. Niesamowite (ʘʘ)

Nie mam czasu na puste p--------o bo przygotowuję potrawkę z kurczaka ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kaskaderek89 tak. Bank to za mnie robi średnio na zakupy wydaję miesięcznie 3400 zł odliczając fajki, w-----y, karmę dla sierściucha i chemię gospodarczą na samą spożywkę wydaję około 1500 zł. I to jest jedzenie dla dwóch osób.
  • Odpowiedz
@vieniasn: @Afrobiker jak kogoś stać i wybierze spoko catering to może to być sensowne. Niektórzy zwyczajnie nie mają czasu i/lub ochoty by gotować. A czy wydadzą 1k więcej czy mniej na jedzenie im nie robi
  • Odpowiedz
@Leithain pewnie że tak bo wszystko jest dla ludzi ale pisanie że to się opłaca lub co gorsza jest zdrowe i z produktów wysokiej jakości to już czysta bzdura. To śmieciowe żarcie ładnie zapakowane z dobrym marketingiem i tyle.
  • Odpowiedz
@Afrobiker: Skoro jest popyt na tego typu usługi to znaczy, że się opłaca. Gdyby jedynym branym pod uwagę kryterium były pieniądze, pewnie by się nie opłacało, ale jest sporo korzyści, które daje taki catering i jak widać ludzi to przekonuje.
  • Odpowiedz
@Afrobiker: @vieniasn Wy jesteście jacyś niepoważni. Dla mnie np. ważna jest podać białka i węgli.
Kupno dobrej jakości składników w jakimś LIDLU to co, 20 złotych dziennie? Nie, o wiele więcej.
Ja osobiście lubię gotować jak mam czas, szczególnie bardziej wymyślne dania ale to robię w weekend. W tygodniu mam pudełka, za kilkadziesiąt PLN mam serio świetne żarcie, którego przygotowanie to czas, energia i produkty, z których zawsze coś
  • Odpowiedz
@coconut_slav w Lidlu niczego dobrej jakości nie kupisz zresztą w innych marketach też. Dobrej jakości produkty to się od rolnika kupuje ¯_(ツ)_/¯

Ja jadam dużo mięsa i naprawdę czuć różnicę między sklepowym a z gospodarstwa. W dodatku nie jest tak że za tymi produktami trzeba jeździć nie wiadomo gdzie bo sporo gospodarstw wysyłkowo swoje produkty sprzedaje więc pod drzwi ci to kurier przywozi zresztą sam sprawdź. Zainstaluj sobie food farmer i
  • Odpowiedz
@chandler-bing: Mam Vikinga od 4 miesięcy, przy kodzie na -28%, który jest co miesiąc wychodzi mi 60zł na dzień i mam do wyboru 40 dań dziennie, jem to co lubię, kaloryka się zgadza i sobie chwalę :) Co prawda nie zamawiam sałatek, bo za nimi nie przepadam, ale tak naprawdę stestowałem wiele różnych dań i wszystko mniej lub bardziej, ale mi smakowało, a niektóre rzeczy jak na przykład zupa rybna
  • Odpowiedz
@chandler-bing podstawowa potrzeba i przyjemność w życiu na tej pięknej planecie a wy mówicie że jesteście zarobieni i tylko macie czas zamawiać i żreć takie cateringowe odpady plastikowe??!!!
  • Odpowiedz
@chandler-bing: Przybywam rozwiać wątpliwości: tępe pały na facebooku po zamówieniu 5cioposiłkowej diety 1600 kcal są zdziwione, że jest 5 dań o łącznej kaloryce 1600.

Co druga dyskusja na tych grupkach brzmi "chliba dali mało, pożalowali" albo "ja nie lubię tego dania, reee".

Zamykam temat.
  • Odpowiedz
@chandler-bing: Bawi mnie dobór słownictwa pod zażaleniem "gdyby inny katering dowoził". Filmik na youtube, 1h roboty i masz całą tackę sushi którego tak pragniesz. Nie masz czasu? G---o, nie wierzę w to. Na codzień mam styczność z mid i high lvl managerami, 70% z nich to wiecznie głodne informacji pasożyty które jak wszyscy czekają na ostatnie spotkanie dnia aby zawinąć kitę do domu. Więc zamiast stawiać na innych którym wg
  • Odpowiedz