Wpis z mikrobloga

@Tokko:

A czym innym jest w-----------e grubych pieniędzy do śmieci jak nie bogactwem?

Jeszcze jakby kupowali jakieś smaczne albo dobrej jakości to może byłoby to bogactwo, ale jak płacą za guwno przesadzone pieniądze to nie jest to bogactwo a zwyczajnie głupota
  • Odpowiedz
@chandler-bing: Dwa lub trzy razy od nich wziąłem paczkę z foodsi, aplikacji do oszczędzania żywności i kupowania jej tańszym kosztem bo inaczej by się zmarnowało. Ostatecznie wyszło mi taniej, ale szczerze mówiąc wtedy czułem się oszukany, a gdybym musiał zapłacić oryginalną cenę to czułbym się jeszcze bardziej oszukany na kasę.
  • Odpowiedz
@chandler-bing o ile jedzenie pudełkowe jest raczej takie sobie, to muszę przyznać że u mnie się sprawdziło. Miałem remont kuchni. Z urządzeń do gotowania została mi mikrofalowa i lodówka. Więc do wyboru miałem pudełka, albo jedzenie na mieście. W tej sytuacji pudełka były opcją budżetową
  • Odpowiedz
zyli nie wliczam np 15g białka z makaronu, czy tam 16g z ryżu albo 1,5g z sosu hamburgerowego, a w tych kateringach takiego białka jest lekko ponad połowa.

@stanleymorison: No to też przesada bo jednak to jest białko. Nie o tak dobrym profilu aminokwasowym jak zwierzęce, ale jeśli powiedzmy masz ze 40/200g białka roślinnego a reszta mięso i nabiał to raczej 100% tego roślinnego możesz normalnie wliczyć do bilansu. Jakby
  • Odpowiedz
@chandler-bing: ktoś wie jak wygląda obiad w tej diecie? przecież koszt tego opakowania jest wyższy niż propozycja tego "dania", kilka winogron, ćwierć sera i kapka sałaty na posiłek xD zabić kogoś chcą tą dietą czy co, to musi być dieta dla otyłych co by p-------ć ich żołądki
  • Odpowiedz
  • 0
@czlowiek_dzieciol dokładnie z tego samego założenia wychodzę. Testowałem kilka i teraz mam sprawdzony z wyborem menu na każdy dzień i posiłek. Jak zestawie ile zostawiam w sklepie i wcale nie jest to jakoś dużo produktów, plus czas, planowanie posiłków, gotowanie to wychodzi dla mnie to bardzo korzystnie. Do tego nie ma siły żebym tak roznorodnie gotował na codzień jak dostanę w cateringu.
  • Odpowiedz
najlepsze jak ból d--y na pudełkarzy mają ludzie, których dieta składa się z robienia kanapek kilka razy dziennie, albo zjedzenia parówek na śniadanie XD Serio c--j wam do tego co kto je i na co wydaje pieniądze, zwłaszcza że dla części osób 2500zł miesięcznie za takie coś to psie pieniądze.
  • Odpowiedz
@chandler-bing: zamówiony posiłek z jakiegoś powodu (pewnie braku składników lub czasu) zmienili jej na inny i dostanie za to rekompensatę w postaci punktów, które będzie mogła wykorzystać na jakieś dodatki albo po prostu mniej zapłacić przy kolejnym zamówieniu. Można rzec, że dostała tę sałatkę za darmo, ale musi sobie ogarnąć sama posiłek, bo zamiennik jej nie podpasował.

Jestem na ich pudełkach od początku roku i podobną sytuację miałem może 2-3
  • Odpowiedz
Te diety służą przede wszystkim kontroli kalorii ale rozumiem że jak się jest zakompleksionym wykopkiem to się we wszystkim widzi bycie lepszym od innych i na coś takiego ni c---a nie sposób wpaść xD
  • Odpowiedz
@Afrobiker aha, i nie udało się wpaść na to, że może istnieje jakiś lekarz bez partnerki albo z partnerką która nie robi mu żarcia? Zresztą pisałeś o tym że nie znasz kogoś kto nie ma czasu zrobić sobie jedzenia a teraz wychodzi że może znasz ale robi mu żarcie baba no to się nie liczy xd
  • Odpowiedz