Zamówiony Model Y Stealth Grey Long Range AWD + rozszerzony autopilot XD Ciekawe, czy zdażą do końca roku (bo leasing) i ciekawe, czy załapię się na dotację.
Nie wiem, czy dobrze zrobiłem. Nigdy nie jeździłem żadnym elektrykiem, a w Tesli nawet nie siedziałem XD
@kropla_bez_kitu_benc: z auta na pewno będziesz zadowolony ale wziąłeś konfigurację na którą ludzie czekają chyba najdłużej :D
jak możesz to wywal tego autopilota jeszcze, nie jest wart 20k pln. Dostaniesz za to wyjeżdżanie z miejsca parkingowego telefonem, ale tylko jak stoisz zaraz obok auta. I zmianę pasa na autostradzie bez wyłączania autopilota, a i tak jeździć będziesz bez niego bo u nas kiepsko działa.
jak możesz to wywal tego autopilota jeszcze, nie jest wart 20k pln.
@assninja: moim zdaniem, największą zaletą autopilota, jest to, że obniża o 20k koszt FSD. A moim zdaniem (jeżeli ktoś będzie miał auto na 5+ lat), to FSD będzie warte dużo więcej niż 40k pln. Ale to jest spekulacja. Bo obecnie FSD w Europie nadal nie ma z powodów regulacyjnych.
Nigdy nie jeździłem żadnym elektrykiem, a w Tesli nawet nie siedziałem XD
@kropla_bez_kitu_benc: jeżeli nie chcesz być zdezorientowany pierwszego dnia... to radzę Ci wieczorami zacząć czytać instrukcje obsługi (jest po polsku, powinieneś mieć ją dostępną na swoim koncie, po zalogowaniu się na stronę), albo chociaż obejrzeć wszystkie video instruktarzowe, które linkują w aplikacji... W przeciwnym razie parę podstawowych rzeczy na początek może być dezorientujące. Np. wejdziesz w jakąś aplikacje/grę i
moim zdaniem, największą zaletą autopilota, jest to, że obniża o 20k koszt FSD.
Nie, nie obniża. FSD nadal kosztuje tyle samo. Jak coś płacisz na dwa razy to nie jest taniej xD Pomijając już że ani jedno ani drugie nie działa, a za każdym razem przekonujesz, że warto wydać 20k na nic ( ͡°͜ʖ͡°)
Jeżeli zamiast płacić całość od razu, możesz sobie połowę sfinansować na 0,99%, na 5 lat... jednocześnie mając te 5 lat tę gotówkę zainwestowaną gdzieś indziej... to w praktyce, o ile ma się dobrą stopę zwrotu na swoim kapitale... to wychodzi sporo taniej.
Pomijając już że ani jedno ani drugie nie działa, a za każdym razem przekonujesz, że warto wydać 20k na nic
Jeżeli zamiast płacić całość od razu, możesz sobie połowę sfinansować na 0,99%, na 5 lat... jednocześnie mając te 5 lat tę gotówkę zainwestowaną gdzieś indziej.
To jest taka logika, że nie wiem od czego zacząć. Tak samo można sobie na niski procent sfinansować przedpłatę na roadstera ( ͡
Jeżeli zamiast płacić całość od razu, możesz sobie połowę sfinansować na 0,99%, na 5 lat... jednocześnie mając te 5 lat tę gotówkę zainwestowaną gdzieś indziej... to w praktyce, o ile ma się dobrą stopę zwrotu na swoim kapitale... to wychodzi sporo taniej.
@anonimowy_programista: Możesz za nic nie płacić dopóki nie pojawi się FSD i całe te pieniądze zainwestować gdzieś indziej. Wychodzi taniej.
@anonimowy_programista: Jeśli już to kwoty dopłaty do FSD z rozszerzonego autopilota. Bo chyba nie wierzysz, że jakby cenę znowu podnieśli to tylko 20k zapłacisz? XD
Powiem tak, że naród wspaniały, lecz władza to k...
Cool story: 1. Babka wjechała w rów. 2. Od razu samochody się zatrzymały, by jej pomóc. 3. Wszyscy żyją, więc od razu faceci zaczęli myśleć, jak wydostać samochód z rowu.
No to już oficjalnie jestem brytyjczykiem i czas może pomyśleć na zmianę nicku na marianoaanglikano xD Prawie 18 lat po tym jak moja noga postawiła nogę na płycie lotniska Londyn Luton #uk #chwalesie
Nie wiem, czy dobrze zrobiłem. Nigdy nie jeździłem żadnym elektrykiem, a w Tesli nawet nie siedziałem XD
#tesla #samochodyelektryczne
jak możesz to wywal tego autopilota jeszcze, nie jest wart 20k pln. Dostaniesz za to wyjeżdżanie z miejsca parkingowego telefonem, ale tylko jak stoisz zaraz obok auta. I zmianę pasa na autostradzie bez wyłączania autopilota, a i tak jeździć będziesz bez niego bo u nas kiepsko działa.
też w leasing 0,99%?
@assninja: moim zdaniem, największą zaletą autopilota, jest to, że obniża o 20k koszt FSD. A moim zdaniem (jeżeli ktoś będzie miał auto na 5+ lat), to FSD będzie warte dużo więcej niż 40k pln. Ale to jest spekulacja. Bo obecnie FSD w Europie nadal nie ma z powodów regulacyjnych.
Gdyby nie było FSD, a sam autopilot za 20k,
@kropla_bez_kitu_benc: jeżeli nie chcesz być zdezorientowany pierwszego dnia... to radzę Ci wieczorami zacząć czytać instrukcje obsługi (jest po polsku, powinieneś mieć ją dostępną na swoim koncie, po zalogowaniu się na stronę), albo chociaż obejrzeć wszystkie video instruktarzowe, które linkują w aplikacji... W przeciwnym razie parę podstawowych rzeczy na początek może być dezorientujące. Np. wejdziesz w jakąś aplikacje/grę i
chociaż ta nowa ma kamere z przodu pod zderzakiem to naprawdę małpa by sobie poradziła:)
Nie, nie obniża. FSD nadal kosztuje tyle samo. Jak coś płacisz na dwa razy to nie jest taniej xD
Pomijając już że ani jedno ani drugie nie działa, a za każdym razem przekonujesz, że warto wydać 20k na nic ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To jest taka logika, że nie wiem od czego zacząć.
Tak samo można sobie na niski procent sfinansować przedpłatę na roadstera ( ͡
@PiotrFr: To już Ty mi powiedz. Nie kojarzę, byś za często w kontekście inwestycji się wypowiadał, albo informował o efektach swoich decyzji.
@anonimowy_programista: Możesz za nic nie płacić dopóki nie pojawi się FSD i całe te pieniądze zainwestować gdzieś indziej. Wychodzi taniej.
@JC97: tylko jeżeli stopa zwrotu będzie lepsza niż wzrost ceny FSD w tym czasie.