Wpis z mikrobloga

Wiecie, dlaczego Kaczyński jest takim politycznym koksem? Bo zawsze grał kartami, które dobierał mu ktoś inny. Kaczor nigdy nie był ani szczególnie wierzący ani patriotyczny. Jak prześledzi się jego wczesną karierę to widać, że jego ambicją było stworzenie nowoczesnej partii centrowej i nikt go nawet nie próbował światopoglądowo łączyć z jakimiś ultra prawicowymi ZChN'ami. Dopiero po konflikcie z Michnikiem zmienił swój plan. Postanowił świadomie przyjąć gębę, którą Michnik mu nadał i wtedy wylądował pomiędzy różnymi Macierewiczami czy Olszewskimi. On dosłownie zebrał sobie z ziemi elektorat, którego nikt inny nie chciał podnieść i przy jego pomocy rozgrywa Polską politykę. Można go nienawidzić, ale faktem jest, że chłop przeszedł polską politykę na poziomie hard z najsłabszą klasą postaci, którą nikt inny albo nie chciał, albo nie potrafił nią grać.

#takaprawda #polityka #4konserwy #neuropa
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 30
@archubuntu Tusk kiedyś powiedział, że w jakiejś osobistej rozmowie z nim zarzucił mu, że otacza się takimi ludźmi, na co Kaczyński miał odpowiedzieć, że do wytarcia podłogi potrzebne są szmaty.
Nie wiem czy w to wierzyć, ale to koresponduje z faktami, które przywołałeś.
  • Odpowiedz
  • 1
@Blaskun: Ja jestem skłonny nawet uwierzyć, że faktycznie tak powiedział. Uważam rownież, że Tusk w tej kwestii z Kaczyńskim w pełni się zgadza, tylko tego już publicznie nie powie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz