Wpis z mikrobloga

Właśnie sobie uświadomiłem, że nie wiem, kto jest prezesem Orlenu i żyje mi się z tym dobrze. Nikt nie epatuje mnie w publicznej telewizji, jaki to prezes dobry, bo mamy paliwo na stacjach, a źli Niemcy chcą nam je wyssać z baków.

Pewnie nie słyszeliście, że Obajtek dostał ofertę od Saudi Aramco za ponad milion dolarów rocznie?
Jeśli nie słyszeliście, to dobrze bo to bezrobotny prostak i nikt poważny go nie zatrudni.

Swoją drogą, Obajtek w jednym z wywiadów, chyba u Żurnalisty, powiedział, że stawianie zarzutów prezesowi Orlenu jest niepoważne, bo to źle świadczy o firmie, która robi duże interesy za granicą...

Pan Obajtek to mentalnie Rosjanin, a głupki, co krzyczą, że „stoją za nim murem”, powinni stać razem z nim po drugiej stronie tego muru

#polityka #tvrepublika #bekazpisu #bekazprawakow #bekazlewactwa #bekazpodludzi #polska #orlen #rosja #neuropa #4konserwy #urojeniaprawakoidalne
Fatalista1988 - Właśnie sobie uświadomiłem, że nie wiem, kto jest prezesem Orlenu  i ...

źródło: Zrzut ekranu (739)

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fatalista1988:

Nikt nie epatuje mnie w publicznej telewizji, jaki to prezes dobry,

To akurat fajnopolackie media zaczęły nagonkę na obajtka gdy ten nie chciał obniżyć cen paliw poniżej cen rynkowych. A gdy po jakimś czasie w końcu to zrobił to znów był fajnopolacki ryk że obniżył XD
  • Odpowiedz
@Mezomorfix: Ale mordo, cena za paliwo powinna być wypadkową ustalonej marży, cen surowca, przetwórstwa i dystrybucji a nie być ręcznie sterowana jak za PRL-u bo z tego bierze się właśnie wszelki p--------k w dystrybucji i dotyczy to każdego towaru. Zauważ że jak ropa drożeje to paliwo natychmiast idzie w górę na stacji, mimo że mają jeszcze w zbiornikach paliwo po starej cenie, ale jak ropa tanieje to znacznie wolniej idzie
  • Odpowiedz
Jeśli nie słyszeliście, to dobrze bo to bezrobotny prostak i nikt poważny go nie zatrudni.

Oczywiście łżesz z tym bezrobotnym, ale ja nie o tym. Ten prostak ma w Portfolio takie osiągnięcia, gdzie przez sporą ilość tego okresu mieliśmy najtańsze paliwa w UE, a chyba nigdy nie spadliśmy z top3 najtańszych. Jedyne co potraficie to łgać. Stare, znałem.

https://biznesalert.pl/pkn-orlen-konczy-2016-rekordowym-wynikiem/

https://www.orlen.pl/pl/o-firmie/media/komunikaty-prasowe/archiwum/2018/Styczen-2018/kolejny-rekord-pkn-orlen--wynik-za-2017-rok-wyzszy-o-1-mld-zl
eduardo-garcia - >Jeśli nie słyszeliście, to dobrze bo to bezrobotny prostak i nikt p...

źródło: Fl-G20aXEAIx5p9

Pobierz
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano:

Ale mordo, cena za paliwo powinna być wypadkową ustalonej marży, cen surowca, przetwórstwa i dystrybucji

No i taka była przez cały kryzys.
To wykopki jęczały że powinniśmy obniżyć bo jesteśmy biedniejsi niż zachód i że pis robi propagandę że jak obniżą to
  • Odpowiedz
@Polakmaly85 no on akurat gadał gdzieś, że nie boi się stracić posady w Orlenie jak PiS straci władze, bo przecież takiego świetnego managera/prezesa jak on, to od razu ktoś inny zatrudni. Prostak z Pcimia.
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia

>Jeśli nie słyszeliście, to dobrze bo to bezrobotny prostak i nikt poważny go nie zatrudni.

Oczywiście łżesz z tym bezrobotnym, ale ja nie o tym. Ten prostak ma w Portfolio takie osiągnięcia, gdzie przez sporą ilość tego okresu mieliśmy najtańsze paliwa w UE, a chyba nigdy nie spadliśmy z top3 najtańszych. Jedyne co potraficie to łgać. Stare, znałem.
  • Odpowiedz
  • 14
@eduardo-garcia: Przekonałeś mnie zajebisty prezes z zajebistym portfolio. C--j z tym, że w Austrii, nawet gdyby benzyna kosztowała 15 zł za litr, to i tak przeciętny obywatel kupi tam trzy razy więcej benzyny. Ważne, że rzuciłeś mega fajną i czytelną tabelkę.

Podobno w Wenezueli benzyna jest po 12 groszy tam to dopiero zajebisty prezes musi pracować

Jeśli chodzi o to portfolio, to podobno z angielskiego też był kawał bestii.

Zdjęcie
Fatalista1988 - @eduardo-garcia: Przekonałeś mnie  zajebisty prezes z zajebistym port...

źródło: 32bd5fe78a711138617960e15799c7d5

Pobierz
  • Odpowiedz
Podobno w Wenezueli benzyna jest po 12 groszy tam to dopiero zajebisty prezes musi pracować

Świetnie. Brakuje ci jeszcze tylko wyników finansowych z ostatnich 8 lat, które potwierdzają ogromny wzrost wenezuelskiego przedsiębiorstwa, które zastosowało taką "taktykę". Masz takowe, prawda?

C--j z tym, że w Austrii, nawet gdyby benzyna kosztowała 15 zł za litr, to i tak przeciętny obywatel kupi tam trzy razy więcej benzyny.

A
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia dawno cię nie widziałem, ale jak tylko trzeba strzec dobrego imienia partii to od razu się zgłaszasz. Obajtek to zwykły cwaniak złodziej który dostał się do koryta i żadne pisowskie magiczne zaklęcia tego nie zmienią
  • Odpowiedz
marze rafineryjna

@Arhus: No właśnie, poczytaj sobie co to jest marża rafineryjna. Falnopolacka ciemnota rozdmuchała temat, nie znając tego pojęcia. Ponadto modelowa marża rafineryjna średnio ma wpływ na ceny paliw.
  • Odpowiedz