Wpis z mikrobloga

Daily reminder, że konto https://wykop.pl/ludzie/tomasztomasz1234/znaleziska/dodane/strona/5 @tomasztomasz1234
to tuba propagandowa platformy obywatelskiej mająca na celu sprywatyzować sektor ochrony zdrowia w sidła sieciówek takich jak luxmed.

Jeśli macie usługi takiej sieciówki np. z pracy to dobrze wiecie jak wyglądają terminy, a jak jesteście z branży - jak się traktuje medyków.

Zajrzyjcie sobie do tego jakie wpisy w przeszłości postowało to konto.

Wszyscy jesteśmy pionkami - pacjenci i lekarze, a stawką są jedynie pieniądze z NFZ i cicha prywatyzacja szpitali, bo jest ich za dużo - więc trzeba je za grosze sprzedać sieciówkom i innym takim.

Każdy z nas jest lub będzie pacjentem i nie jest to w niczyim interesie.

#lekarz #lekarski #nfz #szpital
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Każdy z nas jest lub będzie pacjentem i nie jest to w niczyim interesie.

@KryptonZ: Tak tak. "Jak zachorujesza na raka to prywaciaz cie nie wyleczy"

Podpowiedz: publiczna sluzba zdrowia tez nie - mamy listopad a juz nie ma kasy i ludziom przekladaja terminy na przyszaly rok.
Stare-znalem jak ze 20 lat temu przed swietami rozbolal mnie zab. "prosze przyjsc w przyszlym roku bo sie limity skonczyly"
  • Odpowiedz
  • 1
@gorzki99: nie zauważyłeś, że jak tylko pojawia się "droższa" choroba, "większy" problem, to nagle "prywaciarz" nie chce tego robić, bo to nierentowne, ryzykowne itd?
  • Odpowiedz
@KryptonZ: Nie zauwazylem. Ale to moze wynikac z tego ze ja malo co choruje (tak, wiem ze bede coraz starszy i to sie moze zmienic)

Wiez co zauwazylem:
-od 20 lat place skladki
-zawsze musze isc prywatnie bo 3 miesiace czekania mi sie nie podoba
-sa ludzie co cale zycie placili skladki i nic z tego nie mieli (NA TYM
  • Odpowiedz
@KryptonZ: No tak jakos mam. Bywa. 20 lat pracy i moze z 4 miesiace L4 sie uzbiera (z czego miesiac po zszyciu przedramienia i miesiac po blokadach w kolano)
No ale jestem coraz starszy wiec moze sie to pozmieniac.

Poki co jedyni lekarze jakich odwiedzam to albo laryngolog jak mi sie ucho zatka, albo ortopeda jak sie w kolano przywale, albo chirurg jak se cos rozetne (szyc nie potrafie)

Wiekszosc
  • Odpowiedz
@KryptonZ: nawet zepsuty zegar pokazuje 2 razy na dobę dobrą godzinę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
że libek zaszczany to cóż począć, ale skoro ponosi słusznie głos w ważnej sprawie, to chyba dobrze, że działają ponad POdziałami
  • Odpowiedz