Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +210
#turboobrazki z przymróżeniem oka ;-) #polska #bytom
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
źródło: bytom G5x0ntmXwAA2Rug
Pobierz
dawek29 +10
Wynajmuję pokój w mieszkaniu. Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla. Wczoraj źle go wsadziłem, on musiał wylecieć I zalał mieszkanie... ja ogarnąłem dopiero, gdy sąsiad z dołu zaczął dzwonić do drzwi. Niestety u sąsiada zalało pokój, są zacieki. W sumie nie gadałem jeszcze nawet z właścicielem, bo to zdarzyło się o północy. Strasznie się stresuję. Co wy sądzicie - będę musiał bulić?
#wynajem #
#wynajem #

Ba, nawet dwa auta potrzebne na jedną osobę bo jak jedno sie zepsuje to dajesz je do mechanika a drugim śmigasz XD
Jak ktoś uważa inaczej to niech napisze jak dojedzie 20-50 km do pracy w jedną stronę do miasta ?
Rower, na nogach czy hulajnoga ? Albo do baby czy na weekend gdzieś. Czy moto zimą ? A nie moto to też źle bo spaliny.
#samochodoza #samochody #wroclaw #krakow #warszawa #gdansk #bydgoszcz #poznan #ciekawostki
Tak
A jeszcze pociągi i bolty na zawołanie. Rower albo hulajnoga!
To co napisalem to zniknie za parę godzin i za tydzień czy dwa znowu będą pisali głupoty typu "po co na co komu auto ?" XD
@Zwierz33: Każdy, kto mieszka poza dużym miastem, doskonale wie, że samochód to dziś nie luksus, lecz konieczność. W dobie coraz większego wykluczenia komunikacyjnego, gdy wiele miejscowości zostało odciętych od autobusów i pociągów, własny środek transportu staje się często jedynym sposobem na normalne funkcjonowanie (zakupy, dostęp do wszelkich usług, lekarz, dojazd do przedszkola/szkoły, itp).
Nie wystarczy dlatego że, mądry nie zadawałby takich pytań tylko jakieś inne na tematy faktycznie skomplikowane.
A co do tlumaczenia to też "głupiemu nie wytłumaczysz a mądremu tłumaczyć nie trzeba".
@Zwierz33: Przecież w tym samym wpisie autor napisał, że to się odnosi do miejsc gdzie istnieje komunikacja miejska.
Czytanie aż tak boli czy zapiekło, że ktoś śmie samochody krytykować i nawet nie zauważyłeś? xD
Ty a może kurde wywalić wszystkich z miasta co nie są urodzeni z dziada na pradziada w mieście ? i np. jesli jesteś ze wsi to panie wychwalony wypierniczać
Ja bym cię dał na premiera albo prezydenta poważnie. Tylko najpierw na stale wyemigrować a potem bym se obserwował z np Niemiec.