Aktywne Wpisy

belkoot +630
( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Rozdeptany_Jez +271
23.02.2022
Ropa brent 99$
Dolar 4,14 PLN
Średnia cena litra benzyny 5,41 zł
23.11.2025
Ropa brent 99$
Dolar 4,14 PLN
Średnia cena litra benzyny 5,41 zł
23.11.2025

Ba, nawet dwa auta potrzebne na jedną osobę bo jak jedno sie zepsuje to dajesz je do mechanika a drugim śmigasz XD
Jak ktoś uważa inaczej to niech napisze jak dojedzie 20-50 km do pracy w jedną stronę do miasta ?
Rower, na nogach czy hulajnoga ? Albo do baby czy na weekend gdzieś. Czy moto zimą ? A nie moto to też źle bo spaliny.
#samochodoza #samochody #wroclaw #krakow #warszawa #gdansk #bydgoszcz #poznan #ciekawostki
No i wymóg posiadania własnego, prywatnego miejsca parkingowego do rejestracji auta, bo teraz ci sami, którzy zachwalali urbanistykę PRL, że tyle przestrzeni między blokami zachowywano to z------i całą tą przestrzeń puszkami na kółkach.
Wykluczenie komunikacyjne to smutny fakt i nikt nie neguje, że poza miastem to
Napisał i nawet to zacytowałeś...
źródło: temp_file5604419267852764978
Pobierz@Zwierz33: Ale "przyda" to nie pierwszej potrzeby. Zresztą jak chcesz wóz do okazjonalnych wypadów na weekend to nadal taniej wyjdzie wynajem niż kupno i utrzymanie wozu.
Argument o awariach się do mnie nie przemawia bo tak samo psują się auta prywatne, wypadki trafiają się tak samo, a korki blokują
@Marek_Licyniusz_Krassus: Owszem, ludzie wybrali auta, bo PKS oferował im często dwa kursy dziennie - poranny i popołudniowy. A teraz wyobraź sobie, że musisz podjechać do lekarza czy urzędu, sama wizyta zajmuje ci max 20 minut, a przez ponad 7-8 godzin czekasz na autobus powrotny.
Jak już pisałam, posiadanie samochodu w mniejszych miejscowościach jest
Dlatego nie rozumiem dlaczego ludzie chcą aby po tych wsiach jeździły często autobusy, których utrzymanie będzie kosztowało ogromne pieniadze. Taniej będzie taksówki tym bez auta zamówić do tego przysłowiowego lekarza. Nie przenoście pomysłu transportu z dużych miast do Polski powiatowej bo to się nie sprawdzi
@Zwierz33: Dobrze, ale większość ludzi nie dojeżdża 50 km do pracy. To nie jest odpowiedź dla ''głupich ludzi z miast'' tylko próba usprawiedliwienia czemu chcesz posiadać 2 samochody.
@kq2w6: Jak jeszcze jeździłem autobusami to pierwszy autobus był bodajże 4:50 i tutaj warto wspomnieć, że właśnie tacy ludzie mający po 2 samochody między innymi głównie dorowadzili do tego, że tych autobusów nie ma.
@Zwierz33: podobnie jak w mieście, tylko jadąc dłużej. Szukając działki w okolicach Krakowa brałem pod uwagę wyłącznie takie, gdzie sensowny transport publiczny (SKA) był dostępny w zasięgu spaceru. Tylko mnóstwo ludzi patrzy wyłącznie na odległość w kilometrach i później mamy miasta zakorkowane w głównej mierze przez dojeżdżających, którzy za każdą potrzebą
@igor0906: Wszystko zależy od tego jakie to miasto. Jeśli mówimy o miastach po 2000-15000 mieszkańców, byłabym ostrożna z negowaniem posiadania auta ;)