Wpis z mikrobloga

#gielda powiedzcie mi koledzy (bo ja tu zacząłem od 1 września giełdować) jakie nastroje panowały na tagu jak było to wielkie jebniecie ok kwietnia? Dokupowaliście, sraliscie po gaciorach czy obojętność?
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@msr99 dokupuję regularnie i trochę mnie bawi ta panika, bo jestem i tak nastawiony na długi termin 10-20 lat a statystyka jest tu po stronie „dlugoterminowcow” dx
mam część portfela na spekule ale to se najwyżej poczeka az znowu zacznie rosnąć
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: ogólnie były heheszki ale nie dla każdego. Ja z zysku 1800zł na otwarciu miałem -600 zł minutę po, ktoś powie że g---o nie pieniądze, no ale procentowo to jednak trochę jebło, jak ktoś miał więcej hajsu na giełdzie to mógł się nieźle zdziwić. Finalnie wszystko odbiło bardzo szybko a kto się obkupił ten wygryw
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: https://wykop.pl/wpis/80986411/gielda-niedziela-tydzien-temu-dzwonie-do-ojca-bo-w

Poczytaj co ludzie e komentarzach pisali. Zawsze w błędzie jest ogół
@tom-ek12333 +25
#gielda Niedziela tydzień temu. Dzwonię do ojca bo wiem, że ma dużo lokat pozakładanych na set tysięcy PLN.
Mówię mu- słuchaj, jest krach. Moje wskaźniki się odpaliły. Nikt nie wie co się wydarzy ale jak kupować to kiedy jak nie teraz?

Ojciec- przyjadę za tydzień to pogadamy....

------------
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: było sranie. Co prawda rudy taryfiarz nie pobujał zbyt długo, ale ja tam tak do środka maja byłem obsrany i podjąłem kilka złych decyzji, bo Trump potrafił co tydzień nałożyć i ściągnąć cła żeby je potem znowu nałożyć. W kwietniu chyba byłem z -60k i wcale nie było to przyjemne xD

W ostateczności zarobiłem, ale wiem, że przy większym kryzysie byłoby mi ciężko. Dlatego od nowego roku tylko etfy
  • Odpowiedz
  • 1
@PodniebnyMurzyn ogólnie to schemat jest bardzo prosty kupujesz wysoko, sprzedajesz nisko
i tak aż do utraty całego kapitału

no a jak długoterminowo to tylko kupujesz i tyle
  • Odpowiedz
  • 12
@PodniebnyMurzyn ludzie tak dawno nie widzieli korekty, że spadek -5% od ath powoduje u wielu zawał. Cofnięcia o 5 czy 10% od ath to nic nadzwyczajnego co jakiś czas. Należy w takiej sytuacji zrobić dwa kroki w tył od wykresu i trzeba się zastanowić czy świat się wali czy jednak nie za wiele się zmieniło i po prostu trzepią leszczyną i czas dokupić. Ja wczoraj ładowałem jak szalony.
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: tez zacząłem od 1 września 25r około, trafiłem oczywiście w górkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Patrząc dlugoterminowo nie ma to dużego znaczenia bo dokupując regularnie średnia zakupu i tak bedzie sie wypłaszczać :), dodam jeszcze ze lepiej późno niz wcale, odkąd zacząłem zarabiać zawsze mialem z tyłu głowy ze kasa ulega inflacji itd ludzie do okoła jesli chodziło o inwestycje to tylko potrafili mówić mieszkania
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: było nieprzyjemnie, srane po gaciach, dobieranie na dołku w razie odwagi, ale potem przychodził kolejny dołek, byle trzymanie zaciśniętej gardy i potem oddało.
Czy tak będzie kolejny raz, niewiadomo.
Ale do kwietnia to daleko, wtedy się na minus wchodziło
  • Odpowiedz