Wpis z mikrobloga

Dobra to się przestaje robić śmieszne. Jakiś dłuższy czas temu odezwała się do mnie firma z FAANG - praca w Polsce.

W tym tygodniu odezwała się do mnie ta sama firma. Okazało się, że to oferta, ale z relokacją.

Nie wiem co o tym myśleć. Mam pewne pomysły:
- oferta jest przypadkowa
- firma wycofuje się z Polski, bo polskie zasoby B2B po bootkampie się do niczego nie nadają xD
- firma się wycofuje z Polski, bo analizy im pokazały, że idzie wojenka

Jeśli byłoby to trzecie, to chyba nawet bym się przeprowadził, zeby uniknąć powołania. Książeczkę wojskową i tak gdzieś zgubiłem, a zasoba B2B wzieliby jako pierwszego na front, bo nic nie umie poza klikaniem w komputer.

Glazurnik, by chociaż płytki położył w koszarach.
Moje lenistwo powoduje, że nie chce mi się od nowa przechodzić 10 etapów rekrutacji i robić leetcode.

Najbardziej prawdopodobne jest pewnie to o zasobach i wtedy to mówi wiele o naszym zasobnictwie B2B i do jakiego momentu doprowadziły nas głupio mądre Kamilki hahahahah

#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat #pracbaza
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@model_trzy_zmianowy:

- firma się wycofuje z Polski, bo analizy im pokazały, że idzie wojenka

Historia obfituje w przykłady kretyńskich decyzji korporacji, ale zawsze znajdzie się grupa ludzi uważająca, że dysponują szklaną kul… ekhm „analizami” w obszarach będących totalnie poza ich ekspertyza.
  • Odpowiedz
Historia obfituje w przykłady kretyńskich decyzji korporacji, ale zawsze znajdzie się grupa ludzi uważająca, że dysponują szklaną kul… ekhm „analizami” w obszarach będących totalnie poza ich ekspertyza.

@AndresIniesta: ale każdy wie ze wojna z rosją będzie prędzej czy później a Polska pierwsza pójdzie na front, nie rób z siebie idioty
  • Odpowiedz
@model_trzy_zmianowy: Co Twoim zdaniem miałoby aż tak zdynamizować ekspansję Rosji, która się od 3 lat nie przesunęła na wschodzie Ukrainy?

@GomiGomi: przecież to jest banderowska propaganda, od 3 lat wiadomo że Fiutinowi nigdy nie chodziło o Ukrainę tylko ten pajac chce sie zapisać na kartach historii jak Stalin i r-------ć pół europy
  • Odpowiedz
@git_commit: nie męczy się, nie słuchaj propagadny. On przebudowywuje całą gospodarkę rosyjską na gospodarkę wojenną. Ukraina to tylko gra na czas podczas gdy robi interesy z Chinami i Koreą, a NATO ma wojne w 4 literach i woli wydawać kasę na ETS 2 i czyste powietrze xD
  • Odpowiedz
@elo_kebab: @model_trzy_zmianowy: Ok, załóżmy, że macie rację - nie mam interesu żeby polemizować; po co mając taką pewność siedzicie jeszcze w Polsce? Z każdym rokiem będzie trudniej wystartować na Zachodzie + przyjmując, że się nie mylicie to możecie przespać zamknięcie granicy dla chłopów w wieku poborowym.
  • Odpowiedz
@git_commit: nie masz pojęcia o strategii, Fiutin z Ukrainą gra na czas bo mu na niej nie zalezy, jego cel to od zawsze było NATO bo chce się zapisać na kartach historii

Założmy że teraz rozwali ukraine i co mu to da? Musiałby od razu iść na europę, a nie jest na razie na to gotowy

its called strategia
  • Odpowiedz
Fiutin z Ukrainą gra na czas bo mu na niej nie zalezy, jego cel to od zawsze było NATO bo chce się zapisać na kartach historii

@elo_kebab: no i DOPOKI nie zajmie CALEJ Ukrainy to nie ma jak zaatakowac NATO, bo mu Ukraincy odbija Krym i inne podbite terytoria
  • Odpowiedz
@git_commit: jemu nie jest potrzebna ukraina, tylko czas, cały czas ma kontrakty z Chinami i Koreą czy Iranem, ciągle się zbroi, handluje, przerabia gospodarkę. Gra na czas.

A na Ukrainie od roku ma zerowe straty, front się nie przesuwa, nie zastanawia cię czemu? przecież mogliby w kilka dni zakończyć wojnę gdyby chcieli, bo mają taką przewagę

No ale nie chcą, bo wtedy nie zapisze się na kartach historii, ot zwykła
  • Odpowiedz
A na Ukrainie od roku ma zerowe straty

@elo_kebab: By mid-2025, between 200,000 and 220,000 Russians had been killed in the war. https://meduza.io/en/feature/2025/11/04/how-many-soldiers-have-russia-and-ukraine-lost-and-how-do-their-armies-compare

No ale nie chcą, bo wtedy nie zapisze się na kartach historii, ot zwykła mała wojenka. Jemu się marzy pół europy i rozwalone nato

A mi sie marzy modelka w lozku i Porsche w garazu, rownie realistyczne co marzenia putina
  • Odpowiedz