Wpis z mikrobloga

No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję i nawet napisałem do inpost.

Ogólnie to polecam przez UD wysyłać zgłoszenia do dwóch służb jednocześnie. Nawet jak nie dostanie od nich mandatu, to musi tracić czas aby to z nimi wyjaśniać. Plus jeśli samochód jest w leasingu, to dwukrotnie bank naliczy opłatę za wskazanie rzeczywistego właściciela auta.
#samochodoza
czerwony_kmer - No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję...

źródło: IMG_1255

Pobierz
  • 307
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NieMogeSieZarejestrowac: może tu się da, a może nie bo ma paczki tam postawione. ale tu nie chodzi o jeden przypadek, tylko każde miasto w Polsce i to że standardem jest zawłaszczanie chodników przez kurierów. bez podstawne i niebezpieczne. przecięż oni potem tak manewrują, często tyłem. o psuci infrastruktury nie przygotowanej na ciężki pojazd nie wspomne.
  • Odpowiedz
@mateopoznan: Wydumane rzeczy o psuciu infrastruktury. Teraz są takie normy, że śmieciarki jeżdżą i nic sie nie dzieje. To argument społeczniaków, bez pokrycia z faktami.
Kurierzy to znak naszych czasów i trzeba do tego przywyknąć, czy wam sie to podoba, czy nie. Korzystamy z internetu i zakupów online, nie chce sie chodzić samemu po sklepach, fajnie coś zamówić taniej z drugiego końca kraju, albo zza granicy - no to takie
  • Odpowiedz
@czerwony_kmer: K---a, a ze starych bab się śmiejecie xD człowiek uczciwie pracuje i z lewej strony nie ma żadnej ruchliwej drogi. Trafić na taką kapusiowatą k*rwę jak ten kurier to serio trzeba mieć farta. Ciekawe czym tym się zajmujesz, że tak się d----------z o byle g---o?
  • Odpowiedz
@wiem_wszystko: bo mam logiczne zdanie które jest w kontrze do wygodnictwa?
@NieMogeSieZarejestrowac nie wiem skąd to wziąłeś, ale to Ty teraz nie masz pokrycia w faktach. a fakty sa proste, chodniki nie są przewidziane do jeżdżenia ciężkimi pojazdami.

stary, nie rozumiesz. to nie jest rozmowa czy zlikwidować kurierów, tylko dyskusja o tym że mają wykonywać swoją pracę w sposób zgodny z przepisami. to nie jest fizyka kwantowa zaparkować tak
  • Odpowiedz
@czerwony_kmer: No nie wiem może przejść po prostu obok paczkomatu i nie wydziwiać. Bez przesady, na pewno miał na uwadze że jest przejście obok. Po co się szarpać i tracić czas i pieniądze w gospodarce na interwencję?
  • Odpowiedz
@czerwony_kmer:

W 2023 roku było 666 wypadków pieszych na chodnikach z czego 21 śmiertelnych

Z czego większość lub wszystkie te wypadki to kierowca pijany albo majtczak, który nie opanował pojazdu i wjechał z jezdni na
  • Odpowiedz
@mateopoznan: Chcesz zrobić zakład czy coś się stanie z chodnikiem jak przejedziesz ciężarówką albo autobusem po chodniku? Bladego pojęcia nie masz o czym piszesz. A na zdjęciu jest jakaś 1,5t wydmuszka.

To ty nie rozumiesz, że przepisy o których piszesz był tworzone w czasach kiedy co najwyżej listonosz na rowerze jeździł i listy rozwoził. Aktualne przepisy w mieście nie pozwalają na pracę kuriera w 100% legalną. Albo trzeba przepisy dostosować,
  • Odpowiedz
Ale prolskie łby nie zawodzą w komentarzach XDDD jakby wam te robole drzwi zastawili i siedząc w aucie wam w twarz charkali, to wy byście zlizywali ta ślinę XDDDDD
  • Odpowiedz
@NieMogeSieZarejestrowac: (_ ) serio nie rozumiesz. tu nie chodzi o jedną ciężarówkę. tylko po kilka dziennie, przez lata.

ależ ja jestem za zmianami przepisów! ale przecież nikt nie dopuści do wjazdu chodnikiem na chodnik za słupki czy jak tu te dziwne wypustki xD po coś je tam postawili i coś mi mówi że właśnie po to by tam nie wjeżdzać xD to na zdjęciu i
  • Odpowiedz
@zimowyporanek: Ciebie to raczej kojarzylem ze zazwyczaj dosc madrze gadasz. No a jednak nie.

Po mandacie powinien się nauczyć parkować, a jak nie, to zabrać dożywotnio prawo jazdy.

Czego wy nie
  • Odpowiedz
Gdyby stanął na jezdni,przewód pneumatyczny spiralny przechodziłby przez cały chodnik i stwarzałby zagrożenie dla pieszych,hulajnóg itp.Ktoś mógłby się potknąć i wybić sobie zęby,dlatego staje tak blisko paczkomatu

@Mario1410: chciałbym zobaczyć jak bardzo wtedy OP by się zesrał
  • Odpowiedz