Wpis z mikrobloga

No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję i nawet napisałem do inpost.

Ogólnie to polecam przez UD wysyłać zgłoszenia do dwóch służb jednocześnie. Nawet jak nie dostanie od nich mandatu, to musi tracić czas aby to z nimi wyjaśniać. Plus jeśli samochód jest w leasingu, to dwukrotnie bank naliczy opłatę za wskazanie rzeczywistego właściciela auta.
#samochodoza
czerwony_kmer - No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję...

źródło: IMG_1255

Pobierz
  • 307
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ja p------ę, i następny robiący fikołki i usprawiedliwienie patologii zamiast z rozumiem i godnością człowieka przyznać, że takie sytuacje należy tępić i nie powinny mieć miejsca.

@Krupier: Dobra, ale gdzie ja napisałem iż to jest dobre? Nigdzie. Oczywiście, że to trzeba tępić, ale od tego są odpowiednie służby straż miejska, policja, inspekcja ruchu drogowego poza tym to nie jest jakiś ekstremalny przypadek a jakiś kurier ktory pewnie zapierdziela w pracy
  • Odpowiedz
Dobra, ale gdzie ja napisałem iż to jest dobre? Nigdzie. Oczywiście, że to trzeba tępić, ale od tego są odpowiednie służby straż miejska, policja, inspekcja ruchu drogowego

No i w jaki sposób one mają się dowiedzieć o tym przewinieniu? Trzeba im to zgłosić przecież.

poza tym to nie jest jakiś ekstremalny przypadek a jakiś kurier ktory pewnie zapierdziela w pracy i tam będzie stał raptem pewnie niecałe 10 minut

@Cztero0404:
@elena-mary +2
Karetke czy straz pozarna tez bedziesz zglaszal jak wykonuje swoja prace?

Czy koles tam parkuje po kilka godzin/cala dobe? Ze zdjecia wynika ze stoi tam w celu wykonania swojej pracy. A tobie korona z glowy spadnie bo musisz go ominac. Patologia.

@gorzki99: nic mnie tak nie
  • Odpowiedz
@Marek_Licyniusz_Krassus: dokładnie tak jak mówisz, inpost to pato firma, która uspołecznia koszty. i trzeba coś z tym zrobić. ja nie wiem co, ale zacznijmy od bezpieczeństwa pieszych. takie firmy naginają prawo, albo zrzucają odpowiedzialność na podwykonawców ile moga. jak się skończy akceptacja tej patologii to się dopasują. proste.
@typ53B no stary, jak karetka nie na sygnale stoi sobie na przejściu dla pieszych, bo ekipa je kebsa to też bym
  • Odpowiedz
@mateopoznan przecież widocznie na zdjęciu masz cały chodnik po prawej stronie samochodu, gdzie podejrzewam zmieściłby się wózek z dzieckiem ale lepiej robić gównoburzę, bo inpost parkuje pod paczkomatami. Leczcie się
  • Odpowiedz
@gorzki99: ale o co ci chodzi? Przecież OP ma rację. Kwestię paczkomatów należy uporządkować, a nie stawiać gdzie popadnie, że nie rozpatruje się późniejszych dostaw, czy odbiorów. Kurier nie musi tez podjeżdżać pod sam paczkomat. To, że Janusz Borzoska chce sobie maksymalizować zyski w przestrzeni publicznej nie znaczy, że powinniśmy się na to godzić. Powinna być presja i mandaty, żeby kurier parkował na parkingu i z paczkami wózkiem podjeżdżał. Spowolni
  • Odpowiedz
Kiedys bylo, ze parkujac na chodniku, musisz zostawic 1,5m dla pieszych. Teraz tak nie ma (sam sie zdziwilem i dostalem "pocisk" jak twierdzilem ze jest - wiec dlatego pamietam)

@gorzki99: Czytajac co piszesz dochodze do wniosku ze lubisz dostawac pociski za pisanie glupot ;)

Ujednolicony tekst ustawy "Prawo o ruchu drogowym". Oczywiscie
  • Odpowiedz