Wpis z mikrobloga

No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję i nawet napisałem do inpost.

Ogólnie to polecam przez UD wysyłać zgłoszenia do dwóch służb jednocześnie. Nawet jak nie dostanie od nich mandatu, to musi tracić czas aby to z nimi wyjaśniać. Plus jeśli samochód jest w leasingu, to dwukrotnie bank naliczy opłatę za wskazanie rzeczywistego właściciela auta.
#samochodoza
czerwony_kmer - No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję...

źródło: IMG_1255

Pobierz
  • 307
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Karetke czy straz pozarna tez bedziesz zglaszal jak wykonuje swoja prace?

Czy koles tam parkuje po kilka godzin/cala dobe? Ze zdjecia wynika ze stoi tam w celu wykonania swojej pracy. A tobie korona z glowy spadnie bo musisz go ominac. Patologia.

@gorzki99: nic mnie tak nie irytuje jak takie teksty. Mam bliźniaki i często spaceruje z wózkiem który ma metr szerokości i na każdym je**nym spcerze nie moge normalnie iść
  • Odpowiedz
ale przytocz całość, a nie urywki xD

@rozmiar-czcionki: przytoczyć to on ci przytoczy każdy przepis. Problem w tym, że ze zrozumieniem ich ma spore problemy.

Kiedyś się tu kłócił, że pieszy nie ma na przejściu pierwszeństwa przed tramwajem. O matko, ile trzeba było komentarzy i tłumaczeń żeby w końcu zrozumiał, że jednak ma, a on nie miał racji.
  • Odpowiedz
@czerwony_kmer z tego co widzę, to jeździsz rowerem po chodniku, co jest zabronione. Pamiętaj, żeby zgłosić siebie do conajmniej trzech instytucji z czego główna powinna być instytucja pedalarzy!
  • Odpowiedz
@czerwony_kmer: Grubasie masz z prawej mało miejsca do przejścia? Jeśli tak to idź się odchudzaj. Nie rób problemów gdzie ich nie ma. Facet nie stoi tam samochodem dla zabawy tylko dostarcza przesyłki. Znam takich jak ty - kompletny brak zrozumienia i obiektywizmu. Jakbyś to ty te paczki roznosił to byś pierwszy tam samochodem stawał i rzucał się na ludzi co by ci uwagę zwracali.
Może wymordujesz tych wszystkich blokujących ruch
  • Odpowiedz
@Gustaw-Lopez

nie wytłumaczyć temu człowiekowi i jemu podobnym z syndykatu konfitury. Opisując czyny autora tego wpisu zacytuję Forresta Gumpa: poznasz głupiego, po czynach jego.

O, dobry cytat. Właśnie cię poznaliśmy po tym komentarzu i, no nie jesteś zbyt bystry. Ironiczne.
  • Odpowiedz
@Brylant

z tego co widzę, to jeździsz rowerem po chodniku, co jest zabronione. Pamiętaj, żeby zgłosić siebie do conajmniej trzech instytucji z czego główna powinna być instytucja pedalarzy!

Mógłbyś proszę wskazać jak to zobaczyłeś? W którym miejscu?
  • Odpowiedz
@4mja

Grubasie masz z prawej mało miejsca do przejścia? Jeśli tak to idź się odchudzaj.

Ale on na wózku jeździ. Dasz jakaś złotą radę jeszcze?
  • Odpowiedz
A co to Inpost to jakiś święty jest? Na pewno jest gdzieś miejsce parkingowe i można odpowiednio zaparkować i nie łamać przepisów. G---o mnie obchodzi że jest oddalone X kilometrów. To trzeba było tam nie stawiać paczkomatu. Koszty społeczne, a kasę liczy tylko Janusz brzoska.
Kto wydał pozwolenie na postawienie tego gówna? W końcu czas to banować. Nie ma infrastruktury na dostawcę paczek? Nie ma paczkomatu, proste.
  • Odpowiedz
jeżeli się nie mieści to powinien się z tym rowerem ładować na jezdnię, przecież zawsze tak o tym marzą ¯\(ツ)/¯

@__MadCat: Ja nawet bez roweru bym się tam nie zmieścił. Dla mnie to jest c--j nie tłumaczenie - idź po lewej-prawej. Jego tam nie powinno być, zrobił to dla własnej wygody, mając wszystkich pozostałych w dupie.
  • Odpowiedz
BTW nie wiem czy wiesz ale parkowanie na chodniku jest LEGALNE (i juz od jakiegos czasu nie ma w przepisach ze musi zostac 1,5m dla pieszych)

@czerwony_kmer Wykopek @gorzki99 ma rację, przepisy zmieniły się i obecnie ten paragraf wygląda tak:

Art. 47. - [Zatrzymanie lub postój na drodze dla pieszych] - Prawo o ruchu drogowym.
1. Dopuszcza się zatrzymanie lub postój na drodze dla pieszych kołami jednego boku lub przedniej osi pojazdu samochodowego
  • Odpowiedz