Wpis z mikrobloga

No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję i nawet napisałem do inpost.

Ogólnie to polecam przez UD wysyłać zgłoszenia do dwóch służb jednocześnie. Nawet jak nie dostanie od nich mandatu, to musi tracić czas aby to z nimi wyjaśniać. Plus jeśli samochód jest w leasingu, to dwukrotnie bank naliczy opłatę za wskazanie rzeczywistego właściciela auta.
#samochodoza
czerwony_kmer - No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję...

źródło: IMG_1255

Pobierz
  • 307
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

BTW nie wiem czy wiesz ale parkowanie na chodniku jest LEGALNE (i juz od jakiegos czasu nie ma w przepisach ze musi zostac 1,5m dla pieszych)

@gorzki99: oczywiście, że jest, nie powielaj dziennikarskich bzdur, którymi swego czasu internet był zalewany.

Znowu się mądrzysz w przepisach o ruchu drogowym, a przypominam i tobie, i wszystkim tu zebranym, że nie masz prawa jazdy nawet.
  • Odpowiedz
@czerwony_kmer A już niedługo zaczną pojawiać się na chodniku wklęsłości przez które będzie krzywo i będą zbierać się kałuże, a wtedy będzie narzekanie na miasto że słabą infrastrukturę robią.
  • Odpowiedz
@mateopoznan

@gorzki99: ja p------e ale demagogia. nikt karetki na służbie czy straży nie zgłosi, bo chodzi o ratowanie życia. kurierzy sobie stają jak im WYGODNIEJ. tu nie ma konieczności wyższej, czy w ogóle konieczności. oni zarabiają pieniądze na wykonywaniu usług i robią to źle. mógł zaparkować w miejscu wyznaczonym i kawałek przejść z wózkiem za co mu płacą. mógł nawet uwalić się na drodze, a nie blokować przejście pieszym.
  • Odpowiedz
Znowu się mądrzysz w przepisach o ruchu drogowym, a przypominam i tobie, i wszystkim tu zebranym, że nie masz prawa jazdy nawet.

@Krupier: A czy ja kiedykolwiek twierdzilem ze mam?

Ginekolog nie ma tzipy, ornitolog nie jest ptakiem a znaja sie na swojej robocie. Jestes totalnym dnem jesli twierdzisz ze kazdy kto ma PJ jest bardziej ogarniety od tego co nie ma. Ale mi cie nie jest zal - masz jak
  • Odpowiedz
pisałeś o kierowcy inPost, że wykonuje swoją pracę więc nie zasłaniaj się teraz służbami. Służby w czasie interwencji, to inna sprawa. W czasie interwencji, bo poza też sobie nie mogą stać na chodniku czy naginać innych przepisów.

@Critic: Pisalem o zaparkowanym/zatrzymanym samochodzie. Daj screena ze bronie akurat kierowvy inpostu. Czekam.
  • Odpowiedz
@gorzki99: Masz definicję samochodu dostawczego i osobowego?

Po to te bloczki tam leżą, żeby nie mógł tam zaparkować zgodnie z przepisami, czyli wcale. Cała tajemnica poliszynela na tym polega.
  • Odpowiedz
A czy ja kiedykolwiek twierdzilem ze mam?

Ginekolog nie ma tzipy, ornitolog nie jest ptakiem a znaja sie na swojej robocie.

@gorzki99: tak, wiemy, już przytaczałeś ten fikołek i już kiedyś Wredna_pomarańcza cię
  • Odpowiedz
Masz definicję samochodu dostawczego i osobowego?

@Nemayu: To ze zdjecia jest osobowe czy dostawcze? Pamietaj o (dosc waznej) zasadzie prawa - wszelkie niedopowiedzenia sa roztrzygane na korzysc oskarzonego.

Na zdjeciu jest samochod osobowy a nie dostawczy.
  • Odpowiedz
Daj screena ze bronie akurat kierowvy inpostu. Czekam.

@gorzki99: przecież zacytowałem Cię w pierwszej wiadomości jak odnosiłeś się do zdjęcia xD Nie ośmieszaj się więcej.

@Critic: Pisalem o zaparkowanym/zatrzymanym samochodzie.

No tak, zapomniałem - ten samochód przyleciał i wylądował na chodniku, a potem się uniesie w górę i odleci albo teleportuje z chodnika na drogę.
  • Odpowiedz
@Krupier: Ja mam opanowac emocje? A to ty sie p------------z i twierdzisz ze jak ktos nie ma PJ to nic nie wie o przepisach.

A tymczasem ci co maja PJ lamia przepisy jak leci. Wiec? jak to jest? jak ktos ma PJ to wie co robi/mowi a jak ktos nie ma to z definicji nie wie? Widzisz jak sie blaznisz?
  • Odpowiedz
I ten jeden to jest USTAWODAWCA

Idz sie blaznic gdzies indziej :D

@gorzki99: to teraz sprawdź ile to auto waży i czy stoi przy krawędzi xD
Idź być zjebem gdzie indziej
  • Odpowiedz
@gorzki99:

Ja mam opanowac emocje? A to ty sie p------------z i twierdzisz ze jak ktos nie ma PJ to nic nie wie o przepisach.

No i jak widać znowu mam rację skoro znowu wypisujesz bzdury, że nie trzeba 1,5 m pieszym zostawiać gdzie to są podstawy
  • Odpowiedz
to teraz sprawdź ile to auto waży

@dafto: Nie interesuje sie autami. Ale widze ze to jakis peugeot (jak ktos wie jaki to moze ci odpowie na pytanie). Pojedyncze kola wiec moze go prowadzic ktos kto ma PJ B czyli do 3,5T.

To nie jest ciezarowka. To jest auto osobowe. Tylko kretyn moze twierdzic ze jak cos ma "pake" to z automatu jest ciezarowka.
  • Odpowiedz