Wpis z mikrobloga

No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję i nawet napisałem do inpost.

Ogólnie to polecam przez UD wysyłać zgłoszenia do dwóch służb jednocześnie. Nawet jak nie dostanie od nich mandatu, to musi tracić czas aby to z nimi wyjaśniać. Plus jeśli samochód jest w leasingu, to dwukrotnie bank naliczy opłatę za wskazanie rzeczywistego właściciela auta.
#samochodoza
czerwony_kmer - No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję...

źródło: IMG_1255

Pobierz
  • 307
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@badziebadla

Nie wjechał na chodnik tylko w strefę z zakazem ruchu, tam jest normalna droga z kostki brukowej, tyle że przeznaczona tylko, że z zakazem wjazdu. Chyba tylko służby komunalne mogą wjechać. Wypadek bardzo nieszczęśliwy, bo chłopiec przewrócił się i wpadł głową pod koło samochodu. Równie dobrze mogło się to wydarzyć na ulicy

Ale usilnie starasz się rozbić wszystko na czynniki pierwsze, byle tylko dowieźć, że przejechanie kogoś na chodniku się nie wydarzy ( ͡
  • Odpowiedz
Upośledzone wykopki nie zawodzą. Życzę Ci kiedyś żebyś musiał wykonywać podobną pracę i zobaczymy jak będziesz z---------ł z 200 paczkami pół osiedla ładnie parkując.

@BananowyKrol: A to kurierzy muszą wykonywać tę pracę? Nie mogą znaleźć jakiejś w której nie łamie się prawa?
  • Odpowiedz
@tellet:

A nawet jeśli, to wyjaśnij jak stojące auto ma kogoś potrącić.

Auto służy do jeżdżenia i do miejsca postoju ktoś nim przyjeżdża, a później z tego miejsca startuje i odjeżdża. Jak w takie miejsce ma się udać auto, aby zaparkować? Wzdłuż po chodniku, potencjalnie po czyjejś głowie. Absurdalne jest dla mnie, że zadałeś to pytanie. Nie opanowaliśmy jeszcze teleportacji, ani startowania autem pionowo do góry.

Pytaniem powinno być: jak
  • Odpowiedz
To ty nie rozumiesz, że przepisy o których piszesz był tworzone w czasach kiedy co najwyżej listonosz na rowerze jeździł i listy rozwoził. Aktualne przepisy w mieście nie pozwalają na pracę kuriera w 100% legalną.

@NieMogeSieZarejestrowac: To wytłumacz jak to się stało, że przepisy nie pozwalały nigdy na legalną pracę kurierów, a oni zrobili sobie z tego nielegalny biznes? Nie dało się, a oni tego dokonali wbrew przepisom... Jakoś na
  • Odpowiedz
@Krupier: To samo było z pierwszeństwem pieszych na pasach. Kierowcy nagle zaczęli mieć odklejkę, że pieszy nie ma pierwszeństwa na pasach, bo przed pasami nie ma pierwszeństwa, a jak wejdzie na pasy to wtargnięcie. Media wyszukały "specjalistów", którzy pociskali taki kit i spirala się kręciła. No i specjalnie zmieniono przepisy, żeby przestali stwarzać zagrożenie swoim kretyńskim myśleniem. Do tej pory płaczą, że piesi tylko czyhaja, aby wbiec im pod auto,
  • Odpowiedz
Wzdłuż po chodniku, potencjalnie po czyjejś głowie.

@Nemayu: na tej samej zasadzie, to OP też może przejść po czyjejś głowie, bo nie widzi miejsca z prawej strony tego furgonu.

Policja oczywiście udaje kretynów i stwierdza, że oni nie widzieli, więc nie wiedzą, ale ty nie musisz udawać.

Widzisz, prawo nie karze za "potencjalnie po" tylko za rzeczy dokonane. Potencjalnie, to tym autem może wjechać ci do domu i namalować
  • Odpowiedz
@tellet: Za jazdę po chodniku jest mandat 1500 zł i 8 pkt karnych. Nie bez powodu ustawodawca ustalił tak wysoka sankcję. Jest to bardzo niebezpieczne i szkodliwe społecznie zachowanie. Na policję zgłosiłem kuriera ze zdjęcia właśnie za to przewinienie i mam szczerą nadzieję, że taka karę dostanie.
  • Odpowiedz
@tellet:

Widzisz, prawo nie karze za "potencjalnie po" tylko za rzeczy dokonane. Potencjalnie, to tym autem może wjechać ci do domu i namalować tobą obraz.

Tu nie chodzi o potencjalne jeżdżenie po głowie, ale o jeżdżenie wzdłuż chodnika, które wydarzyło się na pewno, bo inaczej nie da się gdzieś wjechać.

lub przemieszcza się z zachowaniem osteożności po chodniku.

Prawo czegoś takiego nie przewiduje.
  • Odpowiedz
To jest ta różnica, że ani policja, ani nikt, kto nie jest wszą-pieniaczem pod wyświetlenia na jutubie, nie robi z tego afery, gdy auto stoi lub przemieszcza się z zachowaniem osteożności po chodniku.

@tellet: ja robię, a nie prowadzę żadnego kanału. I co teraz?

Szybko wyjdzie, że sami pieniacze lecą z łapami do kamerek.

Ziomeczku, tak co do pieniaczy to powiedz mi. Dlaczego tak się pienisz jak ktoś jedzie wolniej
Krupier - >To jest ta różnica, że ani policja, ani nikt, kto nie jest wszą-pieniaczem...

źródło: Bez nazwy

Pobierz
  • Odpowiedz
To samo było z pierwszeństwem pieszych na pasach. Kierowcy nagle zaczęli mieć odklejkę, że pieszy nie ma pierwszeństwa na pasach, bo przed pasami nie ma pierwszeństwa, a jak wejdzie na pasy to wtargnięcie. Media wyszukały "specjalistów", którzy pociskali taki kit i spirala się kręciła. No i specjalnie zmieniono przepisy, żeby przestali stwarzać zagrożenie swoim kretyńskim myśleniem. Do tej pory płaczą, że piesi tylko czyhaja, aby wbiec im pod auto, ale teraz już
  • Odpowiedz
@Coopshtyl: to domena Homo sovieticusa - nieprzejmowanie się takimi rzeczami. I żebyś miał jasność, nie spędza mi to snu z powiek, mam inne, ważniejsze rzeczy na głowie, ale ignorowanie takiej patologii powoduje jej wzrost. polecam teorie zbitych okien. pozdrawiam.
  • Odpowiedz