Wpis z mikrobloga

Nawet nie wiem co się odwaliło. 2 godziny temu pod moim wpisem wypowiedział się linuksiarz że mi nie starcza czasu na ustawienie wiatraków. Oni serio używają systemu sprzed dekady, na maku i na windowsie robi się to jednym kliknięciem, albo przesuwa się pasek ustawiając wiatraki i tyle

#linux #windows #pcmasterrace
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

znowu linuksiarze nie wiedzą nic o technologii, to przestaje być zabawne, najpierw swap zły bo ssd umierają [lol, nie?] teraz wiatraki złe bo ma być. 'cicho' no właśnie nie, po to jest chłodzenie by działało i ochraniało podzespoły itd.
  • Odpowiedz
Ale wiesz że literalnej po to jest chłodzenie

@czasnawybory666: w sensie uruchomienie pulpitu…
Czyli przyznajesz że windows zarządza komputerem na poziomie dziadka kręcącego matiza do odciny by zaparkować pod cmentarzem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: typie, nie kompromituj się, chłodzenie ma ochraniać procesor i inne, idź zwal konia że ci linuks wstaje 3 sekundy szybciej, zadzwoń jak będziecie mieli płatny soft z mac osa i terminal będę widział 2 razy do roku jak na maku i nie, nie kłam bezczelnie bo sprawdziłem i na ubuntu i mincie i innych popularnych dalej trzeba się z tym syfem użerać by cokolwiek poustawiać bo nie ma gui
  • Odpowiedz
@czasnawybory666: dziadek pod cmentarzem też może powiedzieć że sprzęgło jest od takich rzeczy, więc spalenie kompletu by zaparkować pod grobem jest normalne ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Proponuję przejście na azot, może dzięki temu będziesz w stanie uruchomić przeglądarkę internetową ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I tak jak napisałem wcześniej nie mam normalnego sklepu, bo nie wymaga odemnie konta ani numeru karty kredytowej (
  • Odpowiedz
@czasnawybory666: Podoba mi się twoja misja walczenia z Linuxiarzami. Wczoraj jeden mnie przekonywał że windows zły, bo jak kliknie w ikonę to 3 sekundy się firefox odpalał. Po czym sam przyznał, że na Linuchu podstawowe rzeczy do funkcjonawania jak sterowniki Nvidii mu wypieprzają
  • Odpowiedz
chłodzenie ma ochraniać procesor

@czasnawybory666: no raczej nie, chodzenie ma zapewniać stabilną, jak najniższą temperaturę, w związku z tym, ze wraz z temperaturą wzrasta rezystancja, co prowadzi do spadku wydajności

Przed temperaturą to procesor ochrania zabezpieczenie termiczne
  • Odpowiedz