Aktywne Wpisy

#gielda
Z giełdą się trochę wyciszyłem ostatnio. Ten rok ok.180k zysku. Wypłaciłem 300k z giełdy i kupiłem nierucha xD 60m2, same centrum WRO, trochę inwestycyjnie a też jako przejściowe mieszkanie. Obecne będzie na wynajem. Gardze najmem, ale chce mieć jakąś dywersyfikację. Mam ciągotki do mocniejszych zagrań.
Cały czas LUNR obserwowany, kółeczka, ale bardzo zachowawczo, bo niedługo większa inwestycja (poza giełdą). Jutro wyniki, więc też jestem ciekawy co tam wyjdzie -
Z giełdą się trochę wyciszyłem ostatnio. Ten rok ok.180k zysku. Wypłaciłem 300k z giełdy i kupiłem nierucha xD 60m2, same centrum WRO, trochę inwestycyjnie a też jako przejściowe mieszkanie. Obecne będzie na wynajem. Gardze najmem, ale chce mieć jakąś dywersyfikację. Mam ciągotki do mocniejszych zagrań.
Cały czas LUNR obserwowany, kółeczka, ale bardzo zachowawczo, bo niedługo większa inwestycja (poza giełdą). Jutro wyniki, więc też jestem ciekawy co tam wyjdzie -
źródło: 3a2de71c-519c-48db-af0d-bc061a7f2f81
Pobierz
breakdown1 +3
Smart Saver od ING i trzymanie sobie tam piąteczki jako element poduchy finansowej, hit czy kit?
#gielda
#gielda
źródło: image_picker_ED83AE3F-0133-4056-AAE0-F68679628078-68745-00001CF0BB572C00
PobierzSmart Saver ING
- Hit 26.5% (22)
- Kit 73.5% (61)

źródło: temp_file4984022699778673233
Pobierzźródło: IMG_20241204_110846
Pobierz67 lat wyjściowe dla wieku emerytalnego obu płci, i za każde dziecko - 2 lata niższy wiek dla kobiet i 1/1,5 roku mniej dla mężczyzn. W ten sposób kobieta z 4 dzieci wiek emerytalny osiągnie w wieku 59 lat, a mężczyzna w wieku 61-63 lat. I luz, w końcu będzie
@michalxd21: co wy macie z tym obnżaniem wieku emerytalnego od ilości dzieci? po
@michalxd21: kolejny kuck ktory chce wprowadzac niesprawiedliwe faworyzowanie kobiet w ramach reformy xD
@gr0m1t: Dlaczego taka dyskryminacja? Po równo dla każdego rodzica kukoldzie.
On to po pijaku pisze czy co? Poza tym to trol, ruch sobie generuje.
@gozer-traveler nie ma też takiej prawidłowości. Kasjerka, która cały dzień dźwiga produkty i lata z paletami, sprzątaczka czy pracownica magazynu będą bardziej styrane w wieku 60 lat niż wykładowca uniwersytecki czy szeregowy klikacz biurowy. Wiek emerytalny powinien być dostosowany do profilu wykonywanego zawodu, a potem tak, jak @michalxd21 napisał, korygowany o
(Ten wpis jest po serio, pól zatem)
Zabawię się w adwokata diabła. Nazywacie go kukoldem i dziadersem ale z 2 strony można powiedzieć że to Wy I (Wasze pokolenie) łykacie feministyczną narracje o równości płci. Kobiety są słabsze fizycznie i psychicznie i wymagają specjalnego traktowania by było uczciwie.