Aktywne Wpisy

sesa_sebix +25
Ktoś mi strzelił w okno z wiatrówki ( ͡° ʖ̯ ͡°) byłem w kamienicy naprzeciwko i niby nie ma nikogo takiego kto by mógł to zrobić. Odwiedziłem prawie wszystkie mieszkania i nikt nic nie nawet czy ktoś wgl ma wiatrówkę, większość ludzi wydała się normalna. Da się wymienić samą szybe w takim oknie czy trzeba całe nowe okno?
#patologiazmiasta
#patologiazmiasta
źródło: IMG_7049
Pobierz
TypicznyMaciek +52

Test bułek z Biedronki
Bułka nr 6
BUŁKA PORANNA FITNESS 80G
Cena: 0.99 PLN
------------------
Z serkiem topionym Hochland: 8.0/10
Z hummusem: 8.5/10
Z miodem i serkiem śmietankowym: 9.0/10
Zdatna do spożycia: max 24 godziny od zakupu
Zalety:
+ tanioszka
+ trochę zdrowa
+ słonecznik, siemię lniane, otręby na gładką kupe
+ duże ziarna soi, super są
+ bardzo dobra po mrożeniu i odpieczeniu
+ owalna
+ pasuje do większości rzeczy
Wady:
- szybko twardnieje
- przy odpieczeniu trzeba przekroić na pół bo środek może się nie rozmrozić jak się wsadza od razu z zamrażarki
------------------
Moja wielce subiektywna ocena: 9.0/10
Szok i niedowierzanie. Bardzo dobra bułka, szczególnie po odpieczeniu mrożonej (trzeba mrozić takie świeżo ze sklepu, pamiętajcie). Cena wybitnie niska, jak coś kosztuje mniej niż złotówkę to jest jak za darmo.Najbardziej w niej lubię te ziarna soi, se wydłubuję i jem oddzielnie. Niepozorna bułka z gatunku takich masowych, bo to jednak wariacja bułki porannej a to jedne z takich bardziej sztucznych w biedrze, nawet można se kupić je w opakowaniu do odpieczenia, ale no nie te - nie bułkę fitness. Nie jest to najzdrowsza bułka, ale pare ziaren i te otręby dają poczucie, że nie jemy najpodlejszego białego pieczywa (mimo że nie to w większości mąka pszenna i coś co się nazywa mąka pszenna wstępnie skleikowana). Chyba zacznę ją częściej kupować, bo miło mnie zaskoczyła. To chyba wszystko. Pozdrawiam.
źródło: 20251106_094658
Pobierz@cocojambo210
@Soothsayer
@
tam takiej zwykłej chamskiej kajzerki dobrze wypieczonej. Są jakieś tylko nadmuchane i miękkie
@menelf: W Kauflandzie są niedopieczone bułki. Trzeba je chwilę podpiec i mamy ciepłe i świeże.
źródło: front_pl.3.full
Pobierz