Wpis z mikrobloga

#polityka #bekazpisu Niech ktoś mnie oświeci, jak to jest że PIS z jednej strony ostro krytykuje Rosję i Putina nazywając go zbrodniarzem.
Z drugiej strony PIS i środowisko najlepiej trzyma się w Europie z najbliższymi kompanami Putina czyli Węgrami oraz Słowacja którą odwiedził prezydent. Znowu Nawrocki z tego co widzę lubi się spotykać z kolegami Putina.
Może PIS to banda starych komuchów a tylko udają (i to skutecznie) żeby zmylić trop. Konfa/Braunowcy nie udają ale jak tak to widać że jest grubo w tej Polsce.
Wwolt - #polityka #bekazpisu Niech ktoś mnie oświeci, jak to jest że PIS z jednej str...

źródło: Zrzut ekranu 2025-11-05 153717

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wwolt: nie wiadomo, mi się wydaje, że może chodzić o stosunki międzynarodowe z krajami graniczącymi, żeby ogólnie nie było jakiegoś zagrożenia itp oraz żeby czerpać jakieś korzyści, korzystne dla naszego kraju.
Słabo by było jakby z wszystkimi na około mieć złe stosunki. jakby w jakieś sytuacji każdy obrócił się przeciwko tobie z każdej strony no to nie dałoby rady, jakby jakaś wojna była czy coś.
  • Odpowiedz
@Wwolt: oni tylko mówią że są antyrosyjscy. Ale są prorosyjscy. Zamykali kopalnie, dbali by zwiększać import węgla z Rosji. Są antyunijni, co jest na rękę ruskim. I wiele innych.
  • Odpowiedz
@Wwolt: bo pisowi bardzo odpowiada autokratyczny styl rządzenia w rosji i w dodatku bardzo utożsamiają się z wieloma wartościami i kwestiami światopoglądowymi przeważającymi w rosji i chętnie wprowadziliby ruską politykę u nas. Ale jednocześnie pisowcy nie są aż tak głupi na jakich wyglądają (przynajmniej nie wszyscy) i wiedzą, że jak są w tej złej Unii to mogą odwalać co chcą a Unia trochę pokrzyczy, trochę pieniędzy zabierze ale nikomu włos
  • Odpowiedz