Wpis z mikrobloga

#polityka
Ja to chyba żyję w Matrixie. Schnepf jest zła bo miała teścia ubeka, ale wg. konfy Jaruzelska jest cacy mimo, że miała ojca, który był szefem całego tego biznesu.

¯\(ツ)/¯
  • 80
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@danob99: Schnepf nie jest zła bo miała teścia ubeka tylko przez to, że gloryfikuje tego zbrodniarza i to jeszcze uprawiając swoją propagandę w telewizji publicznej za moje i twoje pieniądze, w telewizji która powinna zostać zlikwidowana, a pieniądze przekazane na onkologię, ale tusk dostał 30% głosów więc spełnił 15% swoich obietnic i powiedział, że to uczciwy układ.
  • Odpowiedz
  • 29
@PogromcaPatusow: Nie słyszałem, żeby Jaruzelska potępiła swojego ojca.

No Ja jestem za likwidacją TVP. A to czy Schnepf uprawia propagandę to jest twoja opinia do której masz prawo bo Ja jestem za wolnością słowa.
  • Odpowiedz
@danob99: Jaruzelska nigdy nie potępiała ojca, ale też nigdy nie gloryfikowała jego decyzji, a potrafiła nawet stwierdzić, że nie chce bronić jego politycznych decyzji, a przecież też mogłaby bredzić ile to on odznaczeń dostał.

No właśnie cenzura by była czymś obrzydliwym, ale czy pełna wolność słowa i mówienie o komunistach czy nazistach jak o bohaterach byłoby właściwe? Szczególnie, że pracuje się w TVP, a komuniści po wojnie wyrwali nam prawie
  • Odpowiedz
darek matecki miał ojca i dziadka w służbach różnych

@Gienek-Kielbasa: nie roznych tylko ulubionych sluzbach prawakow, ub i sb. tych samych od ktorych wyzywaja kazdego wroga. oczywiscie to ze darus kontynuuje tradycje rodzinna i donosi na wszystko i wszystkich to przypadek.
  • Odpowiedz
  • 22
@PogromcaPatusow: Ale już robisz fikołki, żeby bronić swoich. Jaruzelska żyła jak pączek w maśle w tym systemie i na pewno nie chciała jego upadku.

Napisała tak o teściu bo Stanowski zaczął robić to co Newseek tylko gorzej bo zamiast odnieść się do meritum to wyciągnął jej teścia.
I tak samo jak Schnepf mówiła o teściu tak samo Jaruzelska mówiła o swoim Ojcu.
  • Odpowiedz
@danob99: Schnepf nie żyła jak pączek w maśle w tamtym systemie? Każde dziecko, które miało wysoko postawionego czerwonego robaka tak żyło nie wiem co to ma do tematu.

Jest duża różnica w tym co mówiła Jaruzelska o ojcu, gdzie przyznawała, że jako tata był dobrym człowiekiem, a nie zimnym wojskowym. Schnepf z kolei o teściu mówiła jak o bohaterze z wieloma odznaczeniami państwowymi jak dla Ciebie są to dwie takie
  • Odpowiedz
  • 43
@PogromcaPatusow: Ale co mi udowadniasz? Napisałem, że nie pasuje wam Schnepf bo ma teścia komucha a Jaruzelska już tak. I zacząłeś gadać bo tak bo Jaruzelska coś tam.... I zacząłeś bronić bo to SWÓJ. Kurna.

Po pierwsze Schnepf jest z domu Wysocka i jako dziecko pewnie żyła jak każde inne dziecko w Polsce, a po drugie swojego męża Schnepfa poznała w latach 90-tych po upadku komuny.

No jprd córka Jaruzela dobra
  • Odpowiedz
@danob99: Schnepf raczej zła, bo jest skrajnie nieobiektywną dziennikarką, która ma osobisty interes w tym, żeby aktualny rząd się utrzymał, ponieważ w innym przypadku jej mąż straci prestiżowe i atrakcyjne finansowo stanowisko we Włoszech. I to nie jest zasadniczo problem, póki swoją działalność w mediach prywatnych - w mediach publicznych powinna swoje preferencje chować. To było powodem pierwszej fali hejtu przed debatą, teścia jej potem doczepili i zamiast zamknąć temat
  • Odpowiedz
  • 37
@danob99 umysł prawaka jest prosty - jak nas popiera to jest dobry. Kazdy ubek czy sbek zostaje oczyszczony podczas sakramentu pokłonu Kaczyńskiemu.

Zapytajcie np. Przyłebską.
  • Odpowiedz
@danob99: odwrotna kolejność, jak ktoś jest oceniony za swoją działalność jako zły to wtedy mu wyciągają byle co.
i właśnie masz takie przykłady jak wyżej. Jaruzelska robi fajne wywiady na yt to jej zapominają ojca, a z kolei Schnepf robi niefajne wywiady to jej wypominają. Jak dobrze pracujesz to się nie będą czepiać o kolor płaszcza
  • Odpowiedz
Napisałem, że nie pasuje wam Schnepf bo ma teścia komucha

@danob99: nie pasuje nam schnepf, za to co robi aktualnie w telewizji, a nie za to kogo ma albo kogo nie ma.
  • Odpowiedz
  • 25
Schnepf nie żyła jak pączek w maśle w tamtym systemie? Każde dziecko, które miało wysoko postawionego czerwonego robaka tak żyło nie wiem co to ma do tematu.

@PogromcaPatusow Mnie to tam ani ziębi ani grzeje, ale czy Ty wlasnie zasugerowałeś, że miała teścia jako dziecko?
  • Odpowiedz