Wpis z mikrobloga

#polityka
Ja to chyba żyję w Matrixie. Schnepf jest zła bo miała teścia ubeka, ale wg. konfy Jaruzelska jest cacy mimo, że miała ojca, który był szefem całego tego biznesu.

¯\(ツ)/¯
  • 80
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jaruzelska nigdy nie potępiała ojca, ale też nigdy nie gloryfikowała jego decyzji, a potrafiła nawet stwierdzić, że nie chce bronić jego politycznych decyzji, a przecież też mogłaby bredzić ile to on odznaczeń dostał.

@PogromcaPatusow: cos mnie ominelo. W jaki sposob Schnepf gloryfikowala tescia?
  • Odpowiedz
a co robi

@walciak: Zadaj sobie trud i się dowiedz a nie tylko wypisujesz głupoty w internecie, nawet nie wiedząc do czego się odnosisz.

Uważasz że zaproszenie gościa do programu a następnie nie danie mu się wypowiedzieć ani jednym zdaniem jest normalne?
  • Odpowiedz
cos mnie ominelo. W jaki sposob Schnepf gloryfikowala tescia?

@wilku88: chociażby w swoich postach na X, w których to twierdziła ze jest bardzo zasłużony i otrzymał wiele państwowych odznaczeń, tego że niektóre za obławę augustowską to już nie dodawała.
  • Odpowiedz
@danob99: Ale Monika Jaruzelska nie jest komunistka i nie gloryfikuje poczynań swojego ojca, w przeciwieństwie do pani Schnepf, która jest dumna z teścia, jego dokonań i publicznie to wyraża. Moim zdaniem tacy ludzie po 89 powinni dostać w bilety w jedna strone do Moskwy
  • Odpowiedz
  • 1
@przegryw_naczelny: W 89 to Wysocka miała 19 lat i nie znała swojego męża i przyszłego teścia. Więc nie wiem za co chciałeś ją deportować? To chyba bardziej Jaruzelską która wtedy jeszcze była córką Jaruzelskiego który był I sekretarzem PZPR.

Całkiem się już gubię w tej waszej logice.
  • Odpowiedz
Ja to chyba żyję w Matrixie. Schnepf jest zła bo miała teścia ubeka, ale wg. konfy Jaruzelska jest cacy mimo, że miała ojca, który był szefem całego tego biznesu.

@danob99: Zakładam, że serio nie wiesz, więc Ci to wyjaśnię. Schnepfowej nie znałem do czasu akcji Stanowskiego. Jaruzelską mam w dpie i wisi mi bardzo niskim kalafiorem (możecie sprawdzić, nigdy nie pisałem o Monice na wykopie). Skoro wstęp mamy za sobą
  • Odpowiedz
@PowiatowyBanan czy ty uważasz że Monika Jaruzelska nie napasła się na państwowych pieniądzach? xDDD córka głównego bossa mafii prl??? xD to najgłupsza rzecz jaką czytałem. Ksysio Stanoski ci takich bzdur naopowiadał, czy sam włączyłeś myślenie i wyszły ci takie kocopoły?
  • Odpowiedz
@fastmotion: dobra, lecisz na czarną manipulatorze 60gr za wpis. Fact check x2 razy.

"Resortowe dziecko" to potoczne określenie na osoby, których rodzice pełnili wysokie funkcje w komunistycznych resortach lub innych państwowych instytucjach w PRL
. Określenie to jest kojarzone z tym, że takie osoby miały ułatwiony start w życiu, zarówno w czasach PRL, jak i po transformacji ustrojowej, m.in. w polityce, mediach czy biznesie.

Definicja -
  • Odpowiedz