@Thorus88 Kiedyś jak z zewnątrz, przez adapter USB podłączałem taki dysk to się z tym namęczyłem. Poza tym, przy normalnym zastosowaniu, nie zwracałem na to uwagi ( ͡º͜ʖ͡º)
@Smartek Tak ale teraz tylko w biosie się ustawia. W sumie to nawet nie ewiwem dlaczego i kiedy przestałem używać zworeke na dyskach jakoś mnie to ominęło xD.
@Thorus88: Jak kolega przyszedł z dyskiem, ustawiłeś jego na master i zbootowałeś jego system na swoim sprzęcie to takiego Windowsa 98 można było r------ć.
@tajkus w biosie wystarczyło mieć ustawiony systemowy na MASTER a resztę na "odczyt z urządzenia" czyli ze zworek. Trzeba było tylko pilnować systemowego i nigdy go nie wypinać z taśmy ani nie ruszać zworek chyba że się chciało stawiać system na nowo ( ͡~ ͜ʖ͡°)
Jedyny problem był wtedy z CD bo tam też były zworki i jak się podłączyło inny to była droga przez mękę
źródło: temp_file3177911556361905578
Pobierzźródło: 1000005578
Pobierzźródło: 48-5
Pobierzźródło: 61MFHqdZShL._AC_SL1024_
PobierzJedyny problem był wtedy z CD bo tam też były zworki i jak się podłączyło inny to była droga przez mękę
WPIS NIE MA NA CELU OBRAŻANIA ŻADNEJ OSOBY, ANI RZECZY IDENTYFIKUJĄCEJ SIĘ JAKO OSOBA