Aktywne Wpisy

Krupier +251
W Szczecinie zamontowano na drodze rowerowej coś w rodzaju progów zwalniających. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że zamontowano je w miejscu, w którym rowerzyści mają pierwszeństwo. XD
https://radioszczecin.pl/1,496971,bezpieczniej-na-sciezce-rowerowej-wzdluz-ul-wszy
Czaicie to? Kierujący samochodem wyjeżdżają z drogi wewnętrznej więc włączają się do ruchu czyli muszą ustąpić wszystkim, ale to nie im zamontowano próg zwalniający, a kierującym jadącym po drodze z pierwszeństwem. XD
Przecież
https://radioszczecin.pl/1,496971,bezpieczniej-na-sciezce-rowerowej-wzdluz-ul-wszy
Czaicie to? Kierujący samochodem wyjeżdżają z drogi wewnętrznej więc włączają się do ruchu czyli muszą ustąpić wszystkim, ale to nie im zamontowano próg zwalniający, a kierującym jadącym po drodze z pierwszeństwem. XD
Przecież
źródło: 2025-11-15_176323686310
Pobierz
wrth +168
#kiszak biorę po dwieście od każdej strony i słucham państwa
źródło: image_picker_8E9BF5CE-5C0C-46D6-BE35-FA3DAC0A067A-47962-0000199D93711384
Pobierz

Coraz bardziej cieszę się z drobnych spraw (zrobienie sobie kawy, kupienie draży korsarzy, ładny zachód słońca), a coraz mniej przejmuje rzeczami na które nie mam wpływu
Kiedyś mocno interesowałem się #stoicyzm (Marek Aureliusz, Seneka, te sprawy) ale jednak zupełnie do nich nie pasuje pod kątem optymizmu i czerpania radości z przyziemnych spraw. Za to w pewnym momencie życia, zupełnie przestałem przejmować się ludźmi, tym co gadają i tym co myślą. W dodatku jestem zdrowy, jeszcze masa fajnych rzeczy przede mną, jak tu się nie cieszyć?
Widzę znajomych w moim wieku, popadających w marazm i różne depresje, których dobija szara codzienność, a ja znajduje sobie nowe hobby i planuje wycieczki w góry. Co ze mną nie tak
No, miłego dnia!
#przemyslenia #wykop30plus #logikaniebieskichpaskow
@Atreyu: ja tak miałem, ale w dzieciństwie.
Z wiekiem już mało co cieszy.
@stiv30: to trochę bardziej skomplikowane. Jadę na antydepresantach 11 lat.
Z czasem powoli z tego wychodziłem, ale niestety ten kraj pokazał mi gdzie moje miejsce.
@konradpra: amen
@ZaskroniecPapierzasty: to właśnie dlatego życie i czas jest cenny, ten argument tylko potwierdza to co myślę
@Atreyu: a powód byłby w tym że ty jesteś zamożny a oni nie? Ewent umiesz wykorzystać ten hajs żeby zaspokoić swoje małe potrzeby a oni nie mają go tyle żeby zaspokoić duże albo równie małych
@peoplearestrange: Polska* ( ͡° ͜ʖ ͡°)