Aktywne Wpisy

nie_umiem_inwestowac +580
źródło: 1000005415
Pobierz
sesa_sebix +20
Ktoś mi strzelił w okno z wiatrówki ( ͡° ʖ̯ ͡°) byłem w kamienicy naprzeciwko i niby nie ma nikogo takiego kto by mógł to zrobić. Odwiedziłem prawie wszystkie mieszkania i nikt nic nie nawet czy ktoś wgl ma wiatrówkę, większość ludzi wydała się normalna. Da się wymienić samą szybe w takim oknie czy trzeba całe nowe okno?
#patologiazmiasta
#patologiazmiasta
źródło: IMG_7049
Pobierz

Mam tego macbooka pro z 2013 nad którym tak walę konia na tagu [w sensie rok temu] i se stwierdziłem że zobaczę o co ten cały szum wokół odcięcia wsparcia przez apple. Wywaliłem open core legacy patcher i venture i zainstalowałem high sierre i se zaktualizowałem aż do cataliny dla której mam oficjalne wsparcie. Poinstalowałem aplikacje które są z nią kompatybilne [już porzucone na rzecz big sura] i działa.
No więc zacząłem kopać głębiej, okazuje się że high sierra i mojave są jeszcze nie tak stare, szukam, czytam, pytam groka itd. i okazuje się że na tym modelu najlepsza jest high sierra albo sierra bo są najlżejsze i najbardziej dopracowane, albo mojave jako ten absolutnie oh i ah najlepszy dla tych maków.
No to zainstalowałem se high sierre, poaktualizowałem, poinstalowałem aplikacje które działają z tą wersją i okazuje się że chodzi i działa i elo i ma więcej softu niż linux w 2025, niektóre wersje aplikacji wymagają minimum mojave albo cataliny albo niestety big sura, ale to jest minimum.
Moja reakcja teraz pisząc z chromium 124 na high sierra;
#linux #windows #pcmasterrace #windows10 #ios #apple #android
źródło: 3652c78fedc462d2a6c53ba8855d90543468b9e4dfbf9a281dd72badcc80928b
PobierzCzyli pod względem głupoty również( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@Ralphs:
głupsi według linuksiarzy; mają więcej softu na starym systemie niż oni na nowym
aha