Wpis z mikrobloga

@Badmanek mało opalania się, regularne nawilżanie i przy dzisiejszym czystym powietrzu i łatwym fizycznie życiu (bez używek, szczególnie petow ale i alko) w wieku 40 lat masz minimalne oznaki starzenia, które łatwo przykryć lekkim makijażem.
Ale jeśli patrzysz na pozowane zdjęcia gwiazdek i gwiazdeczek z gali, tv czy innych miejsc to laski mają takie ilości makijażu że nie patrzysz na twarz tylko na portret.
Na przykład tylko raz widziałem jak naprawdę
  • Odpowiedz
@paluszki_rybne: botoks nie sprawia że wygląda się jak bracia bogdanoff. Po za usunięciem zmarszczek i porażeniem mięśni nie ma żadnych widocznych oznak jego zastosowania.

Nawet na szczękościsk i bóle głowy się go stosuje i wiele osób z twojego otoczenia może być tym sposobem leczone.
  • Odpowiedz
Nigdy nie zrozumiem

Ogólnie to pół azji (chiny/japonia itd) dziwi się dlaczego biali ludzie robią co mogą by wyglądać na starszych niż są. Faceci zapuszczają brody, kobiety stosują makijaż który je postarza, no i jeszcze to opalanie się by w wieku 30 lat wyglądać jak rodzynek.

Też tego nie rozumiem xD
  • Odpowiedz
  • 12
@Ilirian

>Nigdy nie zrozumiem

Ogólnie to pół azji (chiny/japonia itd) dziwi się dlaczego biali ludzie robią co mogą by wyglądać na starszych niż są. Faceci zapuszczają brody, kobiety stosują makijaż który je postarza, no i jeszcze to opalanie się by w wieku 30 lat wyglądać jak rodzynek.
  • Odpowiedz
dziwi się dlaczego biali ludzie robią co mogą by wyglądać na starszych niż są. Faceci zapuszczają brody, kobiety stosują makijaż który je postarza, no i jeszcze to opalanie się by w wieku 30 lat wyglądać jak rodzynek.

@Ilirian: Bo w naszym społeczeństwie władza i status jest powiązana z wiekiem. Czasy antycznych Greków gdy światem dyrygował jakiś dwudziestoletni gówniarz z Macedonii minęły i teraz o wszystkim decyduje grupa starych dziadów, mamy
  • Odpowiedz
stąd ich kompleksy na tym punkcie

@Pokaczu: Oni nie mają kompleksów, raczej bym powiedział że oni nigdy nie widzieli bujnej dobrze utrzymanej brody na twarzy innego azjaty - co najwyżej widzieli jakiś koński ogon na twarzy starego mnicha. Ale i tak sądzę że broda zawsze postarza, u niektórych poprawia wygląd bo po prostu zasłania pół twarzy ( ͡° ͜ʖ ͡°) amerykanie stosują podobny trick z czapką.

Bo w naszym społeczeństwie władza i
Ilirian - >stąd ich kompleksy na tym punkcie

@Pokaczu: Oni nie mają kompleksów, racz...

źródło: akpa2025061562kfppndz1pw8650-376df9c

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 4
@Badmanek może #niepopularnaopinia ale powiem Ci co ja myślę, może w niektórych przypadkach będzie to odpowiedź?
Wydaje mi się, że to ludzie tacy sami jak my - mają swoje kompleksy. Różnica jest taka że na nich patrzy tysiące/miliony osób, ocenia, komentuje itp. i starają się poprawić to co wg. nich samych jest zle i w pewnym momencie się zapetlaja jak dłużnik w kolejne chwilówki, poprawiają co się da, co
  • Odpowiedz