Wpis z mikrobloga

@1988BaZyL: bo tak jak kazdy dzieciak przebrany na haloween to szatanista tak kazdy pies na cmentarzu od razu idzie szczac na groby. Nie zalatwia sie caly tydzien zeby miec amunicje na cmentarzu. Kazdy psiarz o tym wie.
  • Odpowiedz
@JonaszSynGrazyny: no i to juz zalezy od psa i psiarza. Sa psy co beda chcialy szczac na wszystko i debile co nic z tym nie zrobia. Sa psy co chca szczac na wszystko ale wlasciciel trzyma je krótko i nie pozwala. Sa psy, ktore nie znacza terenu i sikaja tylko jak maja potrzebe duzo w jednym miejscu (mozna odsikac przed cmentarzem). Sa psy ktore sluchaja komendy siad/waruj i nie przyjdzie
  • Odpowiedz
@Par-excellence: ja tam z siebie nie będę mędrca kynologicznego robił choć coś tam wiem i doświadczenia mam, ale pozwolisz, że nie kupię twojego wywodu o wychowaniu i kontrolowaniu psa polegającym na zapewnieniu, że pies ułożony i właściciel odpowiedzialny to pies się nie wysoka w miejscu tak pełnym pokus. Powiem więcej myślenie życzeniowe. Ale jak już chcesz w to brnac to jak byś procentowo wyraził liczbę takich właścicieli i psów? Choć
  • Odpowiedz
@JonaszSynGrazyny: do medrca mi tez daleko bardziej dowodem anegdotycznym odpowiem, ze mam dwa psy ktore chodza na cmentarze i ani razu grobu nie obsikały.
To chyba 100% ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A na poważnie to po prostu je dobrze znam i ich zwyczaje. Jedna sika wlasnie jedynie dla czynnosci fizjologicznej, bez potrzeby znaczenia gruntu czy komunikacji. A na drugą mam stałe baczenie i krótką smycz.

Cmentarz
  • Odpowiedz