Wpis z mikrobloga

Gdzie według was którzy korzystacie z uslug barbera/fryzjera męskiego leży granica ceny ? Przy jakiej przestaniecie chodzić ?
Wyobraźcie sobie, że w USA barber kosztuje 20-30 $ a w niemczech ok. 25-30 euro. Przy czym oni zarabiają np. z 2500 tys euro w górę. Mówie o ludziach co nie pracują przez agencje pracy z polski.
A u nas barber ile ? 80 zł najtaniej a od nowego roku będzie kolejne +10 zł a do końca 2026 pewnie z +20 zł. Kosztów dojazdu do salonu nie licze bo każdy ma inne. Ile taki polak zarobi przeciętnie ? 3600-5000 zł netto ? A strzyżenia drogie mega.

#wroclaw #warszawa #krakow #poznan #gdansk #barber #fryzura #fryzjer #lysienie #niebieskiepaski #niebieskipasek #informacje
Zwierz33 - Gdzie według was którzy korzystacie z uslug barbera/fryzjera męskiego leży...

źródło: 1000_F_205498258_AfQmtyR5kO5llwKd6fWRRxcc4xRUbQcb

Pobierz
  • 91
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zwierz33: rozumiem że przeciętne polskie zarobki zaniżasz bo ci pasuje do narracji?

A co do pytania to 80zl jest graniczną ceną dla mnie, za takie zwykłe strzyżenie które trwa max. poł godziny
  • Odpowiedz
@Zwierz33: w małym mieście sama broda 50 zł, jak wziąłem z włosami na głowie to było w tym samym punkcie 130 zł. Jak wziąłem samą głowę to było 50 zł. Gdzie indziej krzyczeli 180 zł za komplet (większe miasto). Także dużo pewnie zależy od punktu i miasta, ale Ci co mają "barber" w nazwie, choć robią to samo co "fryzjer męski" są chyba bardziej kraftowi i muszą więcej skasować.

Z
  • Odpowiedz
  • 0
@Bumelante: Nic nie zaniżam tylko przyjmuje standardy społeczeństwa i społeczności na wykopie. A takie u barbera ile ? Bo te 80 zł to zabrzmiało jak u fryzjerki.

@cr6d Jeszcze kartacz bo samą ręką nie zedrzesz martwego naskórka i brudu. Normalnie żyletka z gilette to usuwa.

@goromadska Trochę tak jest jak piszesz.
  • Odpowiedz
@Zwierz33: jak się poszuka to i poniżej 80zl się znajdzie barbera. Co prawda w----y cię niepoczęstują, nie opendzluje cię ziomeczek we flaneli I z metrową brodą, ale finalnie efekt na głowie będzie taki sam
  • Odpowiedz
@Zwierz33 imo jesteśmy już na granicy albo ją przekroczyliśmy. W mojej robocie zarabia się pięciocyfrowe sumy, a połowa chłopaków już zaopatrzona w maszynki. Włosy tną sobie na razie nieliczni ale brodę to już każdy sam ogarnia.
  • Odpowiedz
  • 2
@Sir_Lucifer: @eragonn14 Obserwujcie bo niedługo podam sprzęty z ali premium co tną jak te po 700-1200 zł. To nie czasy gdzie jedyne dobre maszynki to np. wahl senior za 1000 zła strzyżenie kosztowało 5-10 zł lub 30 zl więc nie opłacalo się kupowac maszynek. teraz strzyżenia po 80-150 zł a maszynka dobra z ali premium kosztuje 140-200 zł. Są droższe ale nie ma sensu. te co opisałem tną tak
  • Odpowiedz
@Zwierz33: u mnie za 40 złoty da się obciąć byłem miesiąc temu u innego barbera u którego nie byłem nigdy i jakiś młody który dopiero co kurs zrobił mnie fajnie ostrzygł
  • Odpowiedz
  • 0
@kamku3880: Ten nowy za 40 zł ? Oni dają promo albo za free zwykle ale i tak dużo ludzi nie widzi tych opcji bo taki nowy jest na samym dnie opcji w booksy dlatego, że na górze są tylko popularne opcje. Tak działa boksy, więc do bani trochę. Jak jest właściciel to promuje takiego przed klientami a jak nie ma bo sieć salonów to elo i kij w oko takim
  • Odpowiedz