Wpis z mikrobloga

@Kotlet_z_Chabowy: no ale tak od 10 000 000 zysku rocznie te 50% mogło by być... to jednak kwota wystarczająca do życia nie? co innego jak u mnie już od 800k rocznie chcą zabrać swoją grubą działkę, nie ma jak wytworzyć się klasa średnia. No i 0% podatku do 200 000 wydaje mi się oczywiste.
  • Odpowiedz
uzbierać na wkład własny to 2 lata mieszkając u rodziców. Później wziąć mieszkanie w kredo jest łatwo a jak jest różowa to juz w ogóle 3 pokojowe i spłacić w kilka lat.

@Kotlet_z_Chabowy: :DDD

Nie napisalem ze sie nie da ale ze jest trudno. Ja hipoteczny wzialem jak mialem lvl 34. A nie zarabialem minimalnej. No i zalapalem sie ze nie trzeba bylo wkladu wlasnego. Nie jest latwo. A tym
  • Odpowiedz
@Kotlet_z_Chabowy: Swoje mieszkanie?
Zapomniales o pracy zdalnej, 30k na UoP, i sluzbowym aucie.

Ja na splacanie hipoteki nie narzekam bo posuchalem madrzejszych i teraz mam wywalone na to ze mam hipoteke. Jakos 160pln/mc mnie wychiodzi rata :DDD

Wiem ze zabrzmie sztampowo jak boomer - ale to nie ma tak ze cos Ci sie nalezy. GOWNO ci sie nalezy. Najpierw pokaz ze powinno sie nalezec.
  • Odpowiedz
@Kotlet_z_Chabowy: Co zabawniejsze jeżeli dobrze rozumiem jego historię to typ najprawdopodobniej kasę jaka miała iść na mieszkanie (wkład) przewalił grając na kontraktach na giełdzie wierząc we własny "geniusz". Co by pasowało do typu osobowości.
  • Odpowiedz
i wielkie korpo by u uciekly z takiego państwa gdzie placi sie 50% podatku. Anetki z biur by wylądowały na bruku

@Kotlet_z_Chabowy: Podobno w krajach Skandynawskich, gdzie są wysokie podatki nie istnieją korporacje. Wszystkie uciekły w p---u.
  • Odpowiedz
@Kotlet_z_Chabowy: Zandberg ma swoje mieszkaniu przecież - kupione zanim został politykiem, ponadto ma doktorat i rodzinę, którą założył w wieku młodszym niż Bosak. >ardzo chciałbym żeby był takim komuchem na jakiego go malują przygłupy twojego pokroju

tymczasem krzysiu przez całe życie nie pracował, studiował pierdyliard kierunków i żadnego nie skończył

także kto tu jest nieudacznikiem? xD
  • Odpowiedz
wielkie korpo by u uciekly z takiego państwa gdzie placi sie 50% podatku. Anetki z biur by wylądowały na bruku

@Kotlet_z_Chabowy: w całej europie zachodnie przez dekady po wojnie panowały podatki dużo wyższe niż 50% - w UK do Thatcher były okolice 80%, w USA najwyższa stawka po wojnie to było 94% i nie uciekały - jak spróbują to ustalenie rezydencji podatkowej i niech płacą, jak nie pasuje to zakaz
  • Odpowiedz