Aktywne Wpisy

diamondhands +16
#iran czy tylko ja mam wrażenie że istnieje jakas blokada informacyjna z tej wojny? trudno o jakieś sprawdzone informacje, wszędzie zalew ai slop, nie wiadomo do końca jak to wszystko jest skoordynowane
mcsQ +16
poprosiłem Gemini aby pomogl mi zmigrowac dane z jednej bazy do drugiej, excel do JSONa. Patrze co tam wyplul i mowie k---a cos tu mi nie gra polowa danych, a ten: XD. J--a _ NY uwazajcie z tym AI.
#ai #gemini #programista15k
#ai #gemini #programista15k
źródło: image (6)
Pobierz

Najmłodszym polskim prezydentem był natomiast Aleksander Kwaśniewski, zostając głową państwa w 1995 roku, w wieku 41 lat.
Żaden z nich nie mógłby w takim wieku zostać prezydentem Włoch - dolnym progiem jest tam wiek 50 lat. Najmłodszym prezydentem tego kraju był Francesco Cossiga, obejmując stanowisko w wieku 56 lat.
Więcej moich ciekawostek: #losoweciekawostki
#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #polska #francja
źródło: Minimalny wiek potrzebny do zostania prezydentem
PobierzWe Francji prezydent rządzi. Wybierają go obywatele.
We Włoszech reprezentuje. Wybierają wspólnie izby parlamentu.
A w Polsce teoretycznie reprezentuje, ale wybierają go obywatele (silny mandat społeczny) i ma prerogatwy, które mogą silnie wpływać na rządy.
IMO mamy najgorszy system z tych trzech. Bo prezydent choć jest władzą wykonawczą może skutecznie paraliżować władzę ustawodawczą. Trudno wtedy o zdecydowane reformy, a
Te 30-35lat to logiczna liczba kiedy w glowie wiedzą jest ulozona, a decyzjami nie rządzą hormony.
Wg mnie jeszcze za młody na to jestem.
Włosi dobrze podchodzą do tematu
@BenAli: Duch liberum veto wiecznie żywy ( ͡º ͜ʖ͡º)
@pomaranczowyogorek: Bo w Polsce wybory prezydenckie są przedłużeniem parlamentarnych. Nieważne kto, ważne z której partii.