Aktywne Wpisy

Może i zdjęcie ujowe, ale facet ma ostatnio ciężkie dni - najpierw ból zęba a teraz ból pleców - więc mimo, że jeszcze poprzedni post przysięgałam sobie, że już więcej gołąbków robić nie będę to właśnie spędziłam ponad dwie godziny w kuchni, żeby polepszyć mu troszkę humor.
Mężczyzna zadowolony a ja lecę sprzątać do kuchni.
Babki pamiętajcie dbać o swoich chłopaków również ;) #gotujzwykopem #golabki #zwiazki
Mężczyzna zadowolony a ja lecę sprzątać do kuchni.
Babki pamiętajcie dbać o swoich chłopaków również ;) #gotujzwykopem #golabki #zwiazki
źródło: temp_file6492368896172123589
Pobierz
źródło: Obraz 17.04.2022, godz. 12.30
Pobierz

W Polsce żyje ok. 8 100 000 psów, a w 2024 roku odnotowano 3 śmiertelne pogryzienia.
To oznacza, że 1 na 2 700 000 psów okazał się „psem zabójcą”, czyli prawdopodobieństwo wynosi 0,000037%.
W Polsce mamy 22 500 000 kierowców i 1 896 ofiar śmiertelnych wypadków drogowych (2024 r.).
To oznacza, że 1 na 11 870 kierowców spowodował śmierć człowieka, czyli prawdopodobieństwo wynosi 0,0084%.
Statystycznie pies jest więc około 230 razy mniej śmiertelny niż kierowca samochodu.
Nikt jednak nie postuluje podatku od kierowcy 1000 zł na miesiąc, kary grzywny (dodatkowej) dla osoby powodującej wypadek w wysokości 100k zł płatnej przez rodzinę, zakazu bycia kierowcom (analogicznie do pomysłów wykopków pod postami o psach).
Autorka raportu o 27k pogryzień, mimo że już w kwietniu 2025 r. przekazała mediom wybrane dane, do dziś nie opublikowała pełnego raportu.
Nie wiadomo więc:
1. jaka była metodologia zbierania danych,
2. czy są to rzeczywiste przypadki czy jedynie szacunki,
3. nie są znane kryteria uznania czegoś za pogryzienie.
Cała ta narracja uderza w normalnych, odpowiedzialnych właścicieli psów, podczas gdy realne ryzyko śmierci w wyniku pogryzienia pozostaje statystycznie pomijalne.
Wykopki przegrywy znów tańczą na czyimś grobie żeby szerzyć nienawiść wobec kogoś z kim się nie identyfikują. Metoda stara jak wykop.
#psy #psiarze #afera #bekazpodludzi #patologiazmiasta #polska #dailyreminder #hardtoswallowpill
źródło: 8603026F-9A24-43EE-8CDA-3AADC93048ED
Pobierz@Analny_Rozrabiaka: Gdzie ci 'normalni i odpowiedzialni' właściciele psów, jeżeli co chwile widzę jak ktoś w miejscu publicznym przy ludziach puszcza psa luzem, nie wspominając że mało kto używa kagańców?
Fajnie że wzbudzasz emocje manipulacyjnymi danymi. Chyba ludzie obawiają się już samego pogryzienia przez psy a nie że zostanie zmasakrowany czy przebije mi tętnice i wykrwawie się bo nikogo nie będzie w
?
@Analny_Rozrabiaka: No i pogryźć człowieka też mogą, przegrywie. Mniemam że ręczysz za każdego właściciela psów? A o smyczy oczywiście nie powiedział nic a tutaj jest obowiązek :)
Wlasnie, prawa jazdy. Musisz miec prawo jazdy, musisz miec OC, musisz miec ważny przegląd. Te czynniki sprawiaja, ze jest 230 ofiar wypadkow na motocyklu, a nie 2300.
Dodatkowo, w razie wypadku to najczesciej ofiara wypadku jest sam motocyklista. Jezeli przezyje ale spowoduje uszczerbek na
No zajebiscie, psy nie zabijają zbyt często to nie ma problemu.
A tysiące pogryzień, oszczane i śmierdzące elewacje, wyjące kundle w bloku to taka tam nic nieznacząca drobnostka.
"Nikt jednak nie postuluje podatku od kierowcy 1000 zł na miesiąc, kary grzywny (dodatkowej) dla osoby powodującej wypadek w wysokości 100k zł płatnej przez rodzinę, zakazu bycia kierowcom (analogicznie do pomysłów wykopków pod postami o psach)."
Nikt nie postuluje, bo to już jest. Obowiązkowe OC, mandat, pozew cywilny i odszkodowanie, badania lekarskie, zakaz prowadzenia.
Czemu 1000? Może 15000?
Kierowca rejestruje samochód, robi przegląd, przy zakupie samochodu płaci VAT lub PCC. Kupując paliwo płaci też chore
@VZee: z psiarzami taka gadka. Nie przetłumaczysz. Tak samo niektórym nie wytłumaczysz, że zbieranie odchodów po swoich pupilach to nie tylko czyste buty dla ludzi, ale również zadbanie o zdrowie innych psów.
Z resztą nie rozumiem jaki w tym problem by pies miał kaganiec? Widzę jak niektórzy wychodzą z psami na smyczy i mają kaganiec. Inni za to smycz 5 m i pies
Ty trollujesz nie? Idac tym tokiem rozumowania, wiekszosc uprawnien mozna tak okreslic. Ja pierdziele
Aha, to olejmy temat orłów zrzucających żółwie na głowy tylko dlatego, że stało się