Wpis z mikrobloga

@Umeraczyk: Kto robił w BHP to się w cyrku nie śmieje.
"Panie, kiedyś to ja robił bez tych uprzęży i papierów i nic nie było"
"W 1995 nasza firma miała 78 poważnych wypadków w tym 2 śmiertelne, w tym roku mamy 4"
"A mie to nie potrzebne, kiedyś to było, kwwiiiiii"

Dokładnie taką rozmowę miałem wczoraj.
  • Odpowiedz
@Umeraczyk: mimo wszystko wypada podać trochę danych, samochodów było dużo mniej, a ofiar wypadków.... dużo więcej, w tym i dzieci choćby ze zwykłej proporcji

1. było mniej samochodów, a więcej wypadków i ofiar śmiertelnych
2. fotelik to nie jest kapsuła nieśmiertelności, pomaga ale cudów czynić nie potrafi (podobnie jak zwykłe pasy - ratują, ale często nie ma już co ratować)
3. dzisiejszy płatek śniegu "jak można jechać 20km/h ponad limit!"
Ligniperdus - @Umeraczyk: mimo wszystko wypada podać trochę danych, samochodów było d...

źródło: webpc-passthru

Pobierz
  • Odpowiedz
@Umeraczyk: takie jednostki mają prawa wyborcze.
Standardowo, największy problem z poprawnym stosowaniem fotelików ma patologia (ignorancja) oraz ludzie, którzy mają trochę kasy (ignorancja + tryb Boga "mam dobre auto/co może się stać").

Nie moja sprawa, ale raz zwróciłem uwagę "znajomej" matce, że te pasy to trochę mocniej warto dopiąć (dziecko niespelna rok w luźnych pasach). Chyba niewiele sobie z tego zrobiła, bo jej dziecko nie mające nawet 2 lat jeździ
  • Odpowiedz
ignorancja + tryb Boga "mam dobre auto/co może się stać"

@Kolarzino: podobnie jest z ochraniaczami na łokcie/kolana i kaskami na rolkach/rowerku, niektórzy myślą że wtedy dziecko jest już nieśmiertelne
  • Odpowiedz
@espumisanmax powiem Ci szczerze, że naprawdę nie rozumiem tego. Sam pracuję na wysokości i nie wyobrażam sobie żeby wjechać na góry bez uprzęży, bo dla mnie udpadek z wysokości oznacza śmierć. Tym bardziej, że firma kładzie bardzo duży nacisk na środki ochrony osobistej i nie ma problemu wydać kasę na wszelkiego rodzaju usprawnienia, więc tylko debil by z tego nie skorzystał.
  • Odpowiedz
@JanTadeusz:

jak poznac osobe głupia: dasz jej przyklad statystczny pokazujacy pewna zaleznosc, ona go dorzuci bo wg niej swiat jest inny.

Niestety u płci pięknej jest to bardzo powszechne. Aż mnie bolało jak Korwin poszedł kiedyś chyba do Polsatu tłumaczyć się ze słów że kobiety są przeciętnie słabsze, niższe i mniej inteligentne więc zarabiają mniej.
I baby z widowni były oburzone że one takie nie są i jak grochem o
  • Odpowiedz
@Umeraczyk: w latach 90 popularną przyczyną śmierci w mojej okolicy było...spadnięcie z dachu xD. Czasy kiedy telewizja zaczęła się rozbudowywać, pojawił się Polsat, TVN i nagle każdy chciał lepszą antenę albo antenę satelitarną.
  • Odpowiedz
mimo wszystko

@Umeraczyk:

Biorąc pod uwagę temat, to powinieneś zmienić nicka na "Umieraczyk". ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jeśli odebrałeś to jako jakąkolwiek złośliwość, to nie było to moim zamiarem - po prostu głupawy żart, bez podtekstów
  • Odpowiedz
  • 2
@espumisanmax

@Umeraczyk: Kto robił w BHP to się w cyrku nie śmieje.

"Panie, kiedyś to ja robił bez tych uprzęży i papierów i nic nie było"

"W 1995 nasza firma miała 78 poważnych wypadków w tym 2 śmiertelne, w tym roku mamy 4"

"A mie to nie potrzebne, kiedyś
  • Odpowiedz