Wpis z mikrobloga

Rano wróciłem z nocki, pochyliłem sie nad łóżkiem i jak mnie coś nie łupnie w krzyżu.. Myślałem że mi dysk wyskoczył, ale ruszać się mogłem. Udało mi się jeszcze zęby umyć, próbowałem rozwałkować te plecy jakoś, ale niewiele to dawało. Poszedłem spać, ale obudziłem się po trzech godzinach i prawie nie mogłem się ruszać z bólu.
Zadzwoniłem do przychodni. Mam brać tabletki przeciwbólowe i jutro stawić się na wizytę.
Na szczęście jakoś chodzić potrafię, ale cały wykrzywiony. Nie potrafię się wyprostować ani siedzieć. Dwa miesiące temu skończyłem 26 lat. Nie wiedziałem że podatki mnie tak przygniotą. Uważajcie na siebie Mirki

#starosc #chcesiewyzalic
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zapisuj się na rezonans, jak masz przepuklinę to samo nie przejdzie i musisz się wziąć za ćwiczenia z fizjoterapeutą, im szybciej tym łatwiej to naprawić na tyle, by nie było bólu
  • Odpowiedz
@MLeko29: u lekarza mów, że już boli 3 miesiące. Różowa chodziła od czerwca z r--------m kręgiem, bo każdy mówił ze 3 miesiące najpierw a później rezonans.
  • Odpowiedz
Nie potrafię się wyprostować ani siedzieć.

@MLeko29: jedź na nocną opiekę do szpitala. jeśli to tylko "korzonki" to dostaniesz tabletki na receptę i l4 ew. zastrzyk p-zapalny na miejscu. Jeśli coś poważniejszego to z miejsca zrobią prześwietlenie. Wróżbitą nie jestem ale nie warto czekać. Nie idziesz tam z wysypką przecież.
  • Odpowiedz
@MLeko29: o lol miałem coś takiego w wieku 29 lat, leżałem sobie na łóżku na plecach no i podnosiłem się i poczułem że coś jest nie tak w plecach. U mnie to było jak porażenie, mogłem tylko bez bólu leżeć na brzuchu z jedną nogą opuszczoną w dół łóżka. Dobrze że mamy kręglarza obczajonego w rodzinie to mnie na drugi dzień nastawił i jeszcze parę zabiegów zmniejszających zapaleniu I w
  • Odpowiedz
@interpenetrate: W sumie to nigdy nie wiem. Wydaje mi się że to samo co rwa kulszowa ale miałem kilka razy i lekarz zawsze mówił "ocho, korzonki" jak mnie widział przygarbionego na podgiętych nogach. W papierach piszą chyba coś typo zapeleni/podrażnienie nerwu. Lapie mnie raz na 5+ lat i to u mnie rodzinne. Wiem że ktoś kiedyś miał właśnie zastrzyki z b6/b12 które są mega bolesne. Zastrzyk PRZECIW zapalny. mocniejszy i
  • Odpowiedz
@MLeko29: często to jakoeś zwykłe przeciążenie mięśni. Zwłaszcza w tak młodym wieku. Jak dojdziesz do siebie to zacznij robić minimum raz dziennie 10-15 min. cwiczeń na plecy, zwłaszcza ćwiczenia rotujące kręgosłup
  • Odpowiedz
rezonans pleca tam gdzie boli chociaz to nie do konca konkluzywne nawet jak jakies lekkie zmiany zwyroidnieniowe, uslyszysz k---a idz pan na fizjoterapie cześć no chyba że tam wyjdzie cos grubo nie w normie
  • Odpowiedz
@MLeko29: znam ten ból:-(. Jak mnie dopada śpię na karimacie (a pod nią jeszcze gruby dywan, żeby od podłogi nie ciągło) na podłodze. Pierwsza noc jest zawsze do bani (ciało musi się przyzwyczaić do twardego) ale kolejne już znacznie lepiej. Mi pomaga, może też spróbuj
  • Odpowiedz